Pop-up sneakerwinkel Halle Samuel Bruno heeft een passie voor sneakers en wil via een pop-up uittesten of een vaste winkel een goed idee is in Halle. Foto: idh

Sneakerverzamelaar Samuel opent exclusieve pop-up in Halle

In de vroegere winkel van Agneessens Lingerie in de Basiliekstraat in Halle opende Lembekenaar Samuel Bruno een tijdelijke pop-up met exclusieve sneakers. En hij is niet de enige die deze kans krijgt.

Dat Samuel Bruno (31) gepassioneerd is door sneakers is nog zacht uitgedrukt. “Ik verzamel al vele jaren sneakers. Ik ga graag voor speciale uitgaven die je niet zomaar overal kan vinden. Thuis heb ik zelf zo’n zeventig paar sneakers in de kast staan. De meeste draag ik ook echt”, vertelt hij. “Het is al een tijdje een droom om wat meer met die passie te doen. Ik droom van een eigen gespecialiseerde sneakerwinkel met schoenen die je niet zomaar in een doorsnee schoenen- of sportwinkel kan kopen. Vandaag kom je enkel in grootsteden zo’n soort sneakerzaken tegen. Ik heb hierover onderzoek gedaan en Halle zou wel potentieel hebben hiervoor.”

Op een event van Unizo Halle ging de bal voor Samuel aan het rollen. “Ik vertelde aan mensen dat ik zo’n sneakerwinkel wel eens graag zou willen uittesten als een tijdelijke pop-up om uit te vissen of het echt haalbaar is. De vraag kwam aan de oren van het stadsbestuur die er een project rond maakten. Ik ben een van de vier starters die in de maand juni de kans krijgen om gedurende een maand hun ding uit te proberen. De stad vond voor mij dit winkelpand in de Basiliekstraat en betaalt een maand huur. Na die maand zie ik zelf hoe het verder moet.”

Braderie

Sam’ply Sneakers, de zaak van Samuel Bruno, is sinds afgelopen weekend open. Men vindt er sneakers van gekende merken als Nike, Adidas en Converse, allemaal in speciale uitgaven. De prijzen variëren van 100 tot 500 euro voor een paar. “Ik wilde echt wel de braderie eind deze maand meepikken omdat dit een uitgelezen moment is om mensen met je winkel te laten kennismaken. Wat het na juni wordt, zie ik nog. Omdat ik nog werk, ben ik momenteel enkel elke woensdagnamiddag en elke zaterdag open en op andere dagen na mijn werkuren. Mensen volgen hiervoor best mijn Facebookpagina”, zegt Samuel.

“Jonge ondernemers een kans geven om via een pop-up hun potentieel te ontdekken zoals Samuel, is iets waar we als stad graag op inspelen. We hopen hiermee lege winkels ingevuld te krijgen en op termijn nieuwe handelaars aan te trekken”, vertelt Johan Servé (Vooruit), schepen van Lokale Economie.