Nieuws Vlaams-Brabant Sociaal akkoord over sluiting automotive centers

Sociaal akkoord over sluiting automotive centers

D'Ieteren in Elsene. Credit: Google Street View.

Sociaal akkoord over sluiting automotive centers

DROGENBOS/ELSENE – Vakbonden en directie bij autogroep D’Ieteren hebben een sociaal akkoord bereikt over de sluiting van de centers in Drogenbos en Elsene. Een 100-tal werknemers verliezen daarbij hun baan. De sluiting is voorzien tegen 31 december. “We zijn tot een akkoord gekomen, maar dat betekent niet dat we het vertrek van een honderdtal werknemers niet betreuren”, verklaarde CNE-vakbondsafgevaardigde Corine Martin woensdag aan Belga.

Martin wijst erop dat D’Ieteren toch een bedrijf is dat floreert. Maar volgens de directie waren de twee betrokken sites niet meer rendabel. In juni werden er onderhandelingen opgestart bij D’Ieteren om de loon- en arbeidsvoorwaarden bij alle garages van de groep terug te schroeven, in lijn met de rest van de markt, luidde het toen.

Daartegen werd gestaakt. Het conflict mondde uit in een referendum in september waarbij drie kwart van de werknemers van de D’Ieteren Centers het voorstel van de directie afwees. Die afwijzing deed de directie beslissen om de twee sites, in Elsene en Drogenbos, definitief te sluiten. Het gaat meer bepaald om de garage D’Ieteren Center Mail in Elsene en het koetswerkbedrijf Wondercar in Drogenbos.

In de andere D’Ieteren Centers in Zaventem en Anderlecht werken nog zo’n 280 mensen. Deze garages zijn verantwoordelijk voor de verkoop en diensten na verkoop voor de merken Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley en Lamborghini. Vorig jaar vielen bij een transformatieplan van D’Ieteren Auto al eens 123 ontslagen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.