Nieuws Vlaams Brabant Sociale economie in het Hageland inspireert Polen

Sociale economie in het Hageland inspireert Polen

Sociale economie in het Hageland inspireert Polen

hageland-polenEen Poolse delegatie van de regio Wielkopolska bracht een bezoek aan het Hageland.  Zij zochten inspirerende projecten die het sociaal kapitaal van hun regio kunnen versterken. De afvaardiging bezocht enkele toonaangevende projecten in de sociale economie in het Hageland.

De Poolse delegatie van de regio Wielkopolska werd bij het bezoek aan het Hageland ontvangen door LEADER-Hageland. Dat is de organisatie voor plattelandsontwikkeling in het Hageland.

De Polen bezochten vier projecten uit de sociale economie in Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem. Ze trokken naar het Hof van Vlaanderen in Langdorp (Aarschot) met herberg, dorpswinkel en bakkerij. In Averbode (Scherpenheuvel-Zichem) bezochten ze de abdij met belevingscentrum Het Moment en De Schommel met woonwagenvakanties en crisisopvang. Vierde stopplaats was het sociale tewerkstellingsinitiatief De Vlaspit met kaarsenatelier in Scherpenheuvel.

“Het Hageland kent heel wat organisaties en  ondernemers in de sociale economie. Zij helpen een ruime groep medeburgers aan zinvol en duurzaam werk. Hun initiatieven zijn al jaren een inspiratiebron voor organisaties in binnen- en buitenland”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Plattelandsbeleid en voorzitster van de LEADER-werking Hageland.

LEADER staat voor Liaison Entre Actions de Développement de l’Economie Rurale, samenwerken voor plattelandsontwikkeling. Het is een Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling, waarbinnen lokale actoren in verschillende Europese plattelandsgebieden projecten kunnen indienen. Het plattelandsgebied Hageland+ is voor een tweede  periode van zes jaar (2014-2020) erkend als LEADER-gebied.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.