Nieuws Vlaams Brabant Softwarespecialisten stellen nieuwe CEO aan

Softwarespecialisten stellen nieuwe CEO aan

Softwarespecialisten stellen nieuwe CEO aan

WEMMEL – Softwarebedrijf Exact, met Belgische vestiging in Wemmel, kondigt de benoeming van Paul Ramakers aan als nieuwe CEO. Huidig CEO Phill Robinson wordt non-executive director in de raad van toezicht van Exact. Robinson treedt omwille van medische redenen af. 

Ongeveer een jaar geleden kondigde CEO Phill Robinson aan dat hij de ziekte van Parkinson heeft, een chronische neurologische aandoening. Sindsdien is hij blijven werken als CEO bij Exact, maar na verdere progressie van zijn Parkinsonsymptomen in 2020 heeft Phill besloten dat nu de tijd rijp is voor hem om af te treden. Hij zal echter betrokken blijven als non-executive director in de raad van toezicht van Exact.

Van COO naar CEO 

Tot nu toe was de nieuwe CEO Paul Ramakers, COO bij Exact. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de verkoop, ondersteuning en productlijnen. Hij werkt al 25 jaar bij het bedrijf en heeft in de loop der jaren verschillende functies bekleed. Met zijn brede ervaring en leiderschapsskills die hij bij Exact heeft opgedaan zal Paul de strategie die hij en Phill de afgelopen drie jaar hebben gevolgd, blijven uitvoeren.

Vertrouwen 

Phill Robinson, voormalig CEO bij Exact: Het is een geweldige reis geweest en ik heb met veel plezier met onze klanten, partners en medewerkers gewerkt. Ik vind het erg jammer om af te treden als CEO, maar ik ben blij te weten dat ik het bedrijf in goede handen laat. Paul is de meest professionele manager in de software-industrie waarmee ik heb mogen werken. Hij heeft fantastisch werk geleverd en heeft me de afgelopen drie jaar geholpen om een geweldig bedrijf op te bouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij blijft uitblinken in zijn nieuwe, uitgebreidere rol”, zegt Robinson.

CSR-initiatieven

Paul Ramakers, CEO van Exact: “Het is een voorrecht geweest om met Phill te mogen werken. Onder zijn leiderschap hebben we een fantastische reis gemaakt. Samen hebben we de strategie van het bedrijf getransformeerd en nieuwe productinnovaties in de markt gezet. Het is echter de positieve invloed die Phill op onze cultuur heeft gehad door de introductie van verschillende Corporate Social Responsibility-initiatieven die het meest in het oog springt. Voorbeelden hiervan zijn de introductie van Giving Back Days en een Matching Funds-programma waarmee medewerkers goede doelen van hun keuze nog meer kunnen ondersteunen. Ik ben blij dat we nog steeds op zijn hulp en steun kunnen rekenen in zijn nieuwe rol als non-executive director in de raad van toezicht van Exact”, besluit Ramakers.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.