Spar Opwijk vernieuwd Stijn en Jo De Baerdemaeker zijn trots op hun vernieuwde Spar-winkel in Opwijk. Foto: if

Spar-supermarkt in Opwijk is helemaal vernieuwd

De Spar-supermarkt in de Fabriekstraat 7 in Opwijk is helemaal vernieuwd en heropent de deuren op donderdag 30 mei na ruim een maand verbouwingswerken. De familie De Baerdemaeker staat al drie generaties lang met hart en ziel in de winkel. De renovatie zet de traditie voort, met een focus op duurzaamheid, versheid en lokale producten.

Zelfstandige ondernemers Stijn (45) en Jo De Baerdemaeker (54) kijken ernaar uit om hun klanten te mogen verwelkomen in hun vernieuwde winkel. “We zijn trots om de waarden van onze ouders en grootouders voort te zetten”, zegt Stijn.

“Met deze renovatie behoren we tot de nieuwste generatie Spar-winkels, terwijl we ook de familiale buurtwinkel blijven waar iedereen zich welkom voelt en kan vertrouwen op een constante hoge kwaliteit. De winkel is al sinds 2000 gevestigd op deze locatie en was aan vernieuwing toe. Het gebouw is volledig gestript en van plafond tot vloer vernieuwd. Ook de gevel heeft een nieuwe look gekregen.”

Spar Opwijk is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Vandaag staan de gebroeders Stijn en Jo De Baerdemaeker aan het roer. “Wij namen de winkel over van onze ouders, maar het waren onze grootouders die hier in 1961 met de winkel begonnen zijn”, gaat Stijn verder.

“We zijn dus al drie generaties lang actief. Daarop zijn we fier. Al die jaren zijn we een gevestigde waarde als buurtwinkel in het centrum van Opwijk. De slagerij, met ons eigen vers vlees en bereidingen, vormt al sinds de oprichting het kloppende hart van de zaak. De warmte van de buurtwinkel vertaalt zich ook in een loyaal team dat voor ons werkt. We hebben een vaste ploeg van 13 à 14 man. Dat zijn bekende gezichten voor onze vele vaste klanten.”

Andere indeling

De vernieuwde Spar Opwijk volgt het concept van de nieuwste generatie Spar Colruyt Group-winkels, waar winkelgemak voorop staat. “Er is meer aandacht voor vers, lokaal en duurzaam”, weet Stijn. “De indeling van de winkel is totaal anders. Het eerste wat je zal ruiken en zien, is onze vernieuwde bakkerij. Die heeft een bijzondere upgrade gekregen waarbij ambacht en authenticiteit centraal staan.”

“Ook onze andere producten hebben een nieuw plekje gekregen. De nadruk in het assortiment ligt op vers en hoge kwaliteit. Het nieuwe grondplan zal wel even wennen zijn voor de klanten. Nu kan ik in een vingerknip zeggen waar bijvoorbeeld de mayonaise staat, maar dat zal de eerste weken misschien niet zo vlotjes lukken.”

Laadpalen

De vernieuwde winkel heeft ook een zo laag mogelijke milieu-impact. “Zo is het koelsysteem vernieuwd en stoot het geen CO2 uit”, klinkt het. “We hebben ook zonnepanelen geplaatst en laadpalen op onze parking. Zo kunnen klanten hun auto opladen terwijl ze bij ons winkelen.”

Op donderdag 30 mei gaat de winkel terug open. Dankzij de speciale openingsfolder genieten klanten in de openingsweek van heel wat kortingen. Op zaterdag 1 juni is er een feestelijke receptie met hapjes en drankjes voor iedereen.