Nieuws Vlaams Brabant Spitsstrook E314 is op komst

Spitsstrook E314 is op komst

Spitsstrook E314 is op komst

LEUVEN/HOLSBEEK/ROTSELAAR/AARSCHOT – De voorbereidingswerken van de aanleg van een spitsstrook op de E314, tussen Wilsele en Aarschot, starten deze maand. Verwacht wordt dat de aanleg van de spitsstrook zelf klaar zal zijn tegen oktober dit jaar. 

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden worden tussen het complex van Wilsele/Kessel-Lo (nr. 20) en dat van Aarschot (nr. 22) in beide richtingen in totaal 34 pechhavens aangelegd, 17 in elke rijrichting. Dit zijn stroken langs de snelweg waar voertuigen met pech naar kunnen uitwijken zonder het verkeer te hinderen. Om de 750 meter komt zo’n pechhaven te liggen. In het voorjaar worden de digitale borden op portieken al geplaatst over de snelweg. Het installeren van de portieken gebeurt ’s nachts om de hinder voor het verkeer te beperken.

Zodra de voorbereidende werken klaar zijn, wordt gestart met de aanleg van de spitsstrook zelf. Volgens de huidige planning is de spitsstrook helemaal klaar tegen oktober 2021. De aanleg van de spitsstrook houdt verschillende kleinere ingrepen in die in totaal zo’n twee maanden duren: extra rijstrook richting Lummen, een bredere pechstrook richting Brussel, vernieuwen asfalt en de aanpassingen aan de op-en afrittencomplexen in Holsbeek en Aarschot.

Verkeershinder 

De pechhavens en portieken worden telkens in zones van 3 pechhavens tegelijkertijd aangelegd. De voorbereidende werken zullen een 3-tal maanden duren tot halve juni. Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer over een afstand van zo’n 250 meter over versmalde rijstroken.

Tijdens de aanleg van de spitsstrook zal het verkeer op de E314 gedurende 2 maanden over 2 versmalde rijstroken worden geleid in beide rijrichtingen. Tijdens de werken aan de op- en afrittencomplexen van Holsbeek en Aarschot worden er tijdelijk opritten van de snelweg afgesloten.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.