Nieuws Vlaams Brabant Sportoase mag sportcomplex bouwen

Sportoase mag sportcomplex bouwen

Sportoase mag sportcomplex bouwen

Het licht staat op groen voor de renovatie van het zwembad en de bouw van een tweede sporthal in Londerzeel. Groep Sportoase beschikt daarvoor over de nodige vergunningen. Het bedrijf start in mei met de bouwwerken op de sportsite.

Sportoase kreeg onlangs een milieuvergunning van de provincie. Nu heeft het Vlaamse Gewest een stedenbouwkundige vergunning afgeleverd. Daar worden wel enkele voorwaarden aan gekoppeld, onder meer op het vlak van milieu en toegankelijkheid.

De kostprijs bedraagt 16.500.000 euro, een investering die gedragen wordt door Sportoase. Het bedrijf zorgt voor het ontwerp, de bouw en de uitbating van de volledige sportsite gedurende dertig jaar.

Recreanten, scholen en clubs zullen in de toekomst kunnen genieten van een ruimer aanbod aan sportfaciliteiten. Sportoase heeft een ambitieuze planning. Die bestaat uit de volledige renovatie van het bestaande bad en de huidige sporthal, uit de bouw van een instructiebad met beweegbare bodem en nieuwe kleedkamers en uit de oprichting van een bijkomende sporthal.

Groep Sportoase plant voorts een cafetaria met zicht op het sportgebeuren, een wellnesszone, een kantoorruimte, een gevechtsportzaal, een danszaal, een indoorcyclingzaal en een fitnessruimte.

De enige mogelijke spelbreker is het buurtcomité dat beroep heeft aangetekend tegen de beslissing van de bestendige deputatie om een milieuvergunning toe te kennen. De buren vragen een kleiner project. Het beroep kan de planning in gevaar brengen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.