'Win je zaak' Aarschot De winnaars van 'Win je zaak' Aarschot. Foto: rr

Stad Aarschot kroont maar liefst drie winnaars van ‘Win je zaak’

Na een geslaagde eerste editie lanceerde de stad Aarschot eind vorig jaar de tweede editie van ‘Win je Zaak’. Voor de prijzenpot ging de stad deze keer een stapje verder: er zijn dinsdag maar liefst drie hoofdwinnaars gekroond. De ondernemers mogen een jaar lang gratis een pand naar keuze huren. Daarbovenop krijgen ze een budget om hun zaak in te richten en publiciteit te maken. De drie gelukkigen zijn: Kika Vandromme met KIKA, Charlene Capariño met Amazing Asia Supermarket en Alexander en Karla Mayer van AztecTemple.

“Met ‘Win je Zaak’ blijft de Aarschot inzetten op het ondernemerschap”, vertelt burgemeester Bert Van der Auwera. “De 59 inschrijvingen maakten al snel duidelijk dat er zin voor ondernemen is in onze stad.”

Vijftien finalisten, drie winnaars

Het concept van de wedstrijd bleef hetzelfde. Potentiële ondernemers stellen hun concept voor aan een professionele jury. “Daaruit koos de jury 15 finalisten met een goed concept. Deze gaan daarna aan de slag om hun businessplan op te stellen. Doorheen dat hele traject krijgen ze ondersteuning van onder andere de startersbegeleiding van UNIZO. De stad wil ondernemers ondersteunen en er tegelijkertijd met hen voor zorgen dat hun concepten financieel en praktisch haalbaar zijn.”

Uiteindelijk stelden de finalisten hun businessplan voor aan de jury en werd de winnaar gekozen, dit jaar met niet één, maar drie winnaars. De drie gekroonde ondernemingen zijn geworden: Kika Vandromme met KIKA, Charlene Capariño met Amazing Asia Supermarket en Alexander en Karla Mayer van AztecTemple.

De winnaars krijgen naast een jaar gratis huur, 5.000 euro inrichtingsbudget, 1.000 euro promotiebudget en persoonlijke begeleiding van Unizo en stad Aarschot.

“In totaal bedraagt de prijzenpot zo’n 20.000 euro per winnaar. Door de wedstrijd te herhalen en nog meer winnaars te kronen, bewijst de stad dat ze een groot hart heeft voor haar handelskern en het ondernemerschap bij haar inwoners.”

Burgemeester Bert Van der Auwera

KIKA

“Kika is een ontbijt-, brunch- én lunchzaak met de lekkerste verse patisserie. Hier kan je elke dag terecht kan voor een uitgebreid(e) ontbijt, brunch of lunch, met heerlijke ambachtelijke croissants of een tas koffie of thee met een lekker gebakje. We bieden handgerolde croissantjes en een selectie van artisanaal patisseriegebak aan”, vertelt Kika Vandromme.

Amazing Asia Supermaket

“Deze Aziatische supermarket biedt een grote variëteit aan Aziatische producten, zoals rijstnoedels, Aziatische kruiden, en verse Aziatische groenten. De winkel wordt hoofdzakelijk afgestemd op de Vietnamese, Filipijnse, Koreaanse, Japanse, Thaise en Indische keuken”, aldus Charlene Capariño.

AztecTemple

“Waan je in het kleurrijke Mexico. Hier vind je allerhande artisanale en handgemaakte producten van Mexico. Van sterling zilver juwelen over sponzen gemaakt uit cactusvesels tot kunstvoorwerpen uit natuursteen en allerlei toffe artisanale spulletjes”, zegt Alexander Mayer.