Nieuws Vlaams Brabant Stakingsaanzegging bij Belgocontrol (maar krokusvakantie gered)

Stakingsaanzegging bij Belgocontrol (maar krokusvakantie gered)

Stakingsaanzegging bij Belgocontrol (maar krokusvakantie gered)

belgocontrolBij luchtverkeersleider Belgocontrol in Steenokkerzeel is een stakingsaanzegging ingediend. Het bedrijf betreurt het opzeggen van de sociale vrede. De vakbonden verzekeren dat de krokusvakantie van volgende week niet in het gedrang komt.

Volgens de bonden komt Belgocontrol gemaakte afspraken niet na. “Het gaat onder meer om de aanwerving van bijkomende luchtverkeersleiders en de uitwerking van een eindeloopbaanregeling.” De stakingsaanzegging loopt tot 15 februari. Vanaf die datum zijn acties mogelijk. Het is niet de bedoeling om de luchtvaartmaatschappijen te treffen. “Maar als het niet anders kan, zullen we niet aarzelen om harde acties te voeren”, stellen de bonden.

Belgocontrol krijgt vijftien dagen de tijd om de beloften en afspraken na te komen. De krokusvakantie komt niet in gevaar. De bonden willen alle verdachtmakingen vermijden en verschoven de stakingsaanzegging tot na het einde van de schoolvakantie. Een staking eind juni 2014, bij de start van de vakantie-uittocht, zorgde voor annuleringen van vluchten. Dat leverde de bonden toen heel wat boze reacties op van vakantiegangers.

Sinds enkele maanden zijn bij Belgocontrol gesprekken aan de gang over de invoering van een minimale dienstverlening. Er ligt een ontwerptekst op tafel. Er zal geen minimale dienstverlening gelden bij eventuele acties in de komende weken.

In een reactie zegt het bedrijf het opzeggen van de sociale vrede, die in 2014 werd afgesproken, te betreuren. Belgocontrol gaat ervan uit dat de vakbonden “hun verantwoordelijkheid tegenover alle gebruikers van het Belgische luchtruim, zowel luchtvaartmaatschappijen als passagiers, zullen opnemen bij de eventuele acties die ze plannen”.

“Wij hebben begrip voor de bezorgdheden rond de aanslepende onduidelijkheid over de eindeloopbaanregeling en de disponibiliteit. Wij willen samen met de vakorganisaties onderzoeken hoe we vooruitgang kunnen boeken in deze dossiers”, stelt Belgocontrol.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.