4DF6C54F-2B2E-4B67-98B1-B8D5C326D1A8 Julie en Robin van Furrniture.

Starter van de week: Furrniture

ELSENE - Aan de Guillaume Gilbertlaan in Elsene is het bedrijf Furrniture van start gegaan. De zaak van Vlamingen Julie Feys en Robin Dehondt is onze starter van de week. 

Furrniture "Enjoy a home with happy cats" focust op het ontwerp, de productie en de vermarkting van stevige design krabpalen en krabproducten voor katten. "We merkten dat de markt van krabpalen al jaren dezelfde bombastische, kitscherige en onstabiele krabpalen aanbiedt", zegt Julie Feys, co-founder van Furrniture. "Tijdens de zoektocht naar een geschikte krabpaal voor ons eerste adoptiekatje Mila, vonden we onze gading niet: een stijlvol, minimalistisch design dat past in het interieur en een krabpaal die aantrekkelijk is voor de kat."

Marktonderzoek 

Dus besliste het koppel zelf aan de slag te gaan. In het houtatelier van Julie's vader experimenteerden ze met stoffen en producten. In 2018 stond het eerste ontwerp op de plank. Het idee groeide om hier meer mee te doen.  "Bleek dat er nog heel wat katteneigenaars zijn die gefrustreerd waren over het aanbod van kattenkrabpalen", leerde Julie tijdens haar eindwerk over bedrijfsvoering aan VUB. Onderwerp: kattenkrabpalen. Gelijktijdig stak Julie heel wat op over wat eigenaars van katten zoeken in een krabpaal en wat de precieze kwaliteiten moeten zijn van een degelijke krabpaal. Voorts viste Julie uit dat er in de markt van de kattenkrabpalen groeimogelijkheden zijn.

Stevige, mooie jongen 

Intussen is kattenkrabpaal de "Sky" een feit, een stevige en mooie jongen van 23 kilogram (bodemplaat, stevige paal en sterke schroeven) en met een hoogte van 1,40 meter. Het gebruikte stof is verticaal geweven sisaltapijt. Het verschil met andere krabpalen? "We verliezen de noden van de kat niet uit het oog. Krabben is essentieel voor katten om stress te ontladen en geuren af te zetten. Zodat ze zich veilig voelen in hun omgeving. Onze focuspunten maken dan ook een groot verschil voor kat en baasje. Zo bieden we een lange, ononderbroken paal aan voor een goede strek, hoge ligplekjes om tot rust te komen en makkelijk schoon te maken onderdelen die te vervangen zijn", zegt Julie nog.

Maatwerkbedrijf 

Vorig jaar bouwde het koppel de kattenkrabpalen zelf maar de productie nam toch wel heel veel tijd in beslag, waardoor de wachttijd voor de klant wel eens kon oplopen. Om de doorlooptijd te verkorten werkt Furrniture sinds kort samen met een maatwerkbedrijf. "Voor dit jaar rekenen we op een productie van een 40-tal "Sky" kattenkrabpalen per maand. Verder willen in 2021 nog 1 of 2 producten ontwikkelen voor katten om te krabben", luidt het nog.

Scandinavië en buurlanden

Tot nog toe werkte Furrniture voor de Belgische en Nederlandse markt maar de Sky wekt ook de interesse vanuit Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en de Scandinavische landen. Furrniture is de voltijdse activiteit van TEW'er Julie Feys, handelsingenieur Robin Dehondt helpt in zijn vrije tijd want de man is nog aan de slag als consultant. De producten van Furrniture zijn verkrijgbaar via de website van de onderneming of via bol.com.