Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Aphea.Bio ontwikkelt biologische bestrijdingsmiddelen

Starter van de week: Aphea.Bio ontwikkelt biologische bestrijdingsmiddelen

Starter van de week: Aphea.Bio ontwikkelt biologische bestrijdingsmiddelen

Aphea.Bio mikt op een leiderspositie in een nieuwe generatie van biologische bestrijdingsmiddelen. Het bedrijf start met een investering van 9 miljoen euro. Aphea.Bio is een nieuwe spin-off van de KU Leuven, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en UGent.

De nieuwe generatie bestrijdingsmiddelen biedt een alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen die om diverse redenen meer en meer onder druk staan. Daarnaast richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van nieuwe biostimulanten die de groei van gewassen stimuleren door de opname van nutriënten uit de bodem te bevorderen.

Op basis van in de natuur voorkomende micro-organismen die een stimulerend of beschermend effect hebben op de plant wil Aphea.Bio duurzame oplossingen ontwikkelen om de opbrengst van gewassen te verhogen en hen beter te beschermen tegen schimmelziekten. “We onderscheiden ons op deze groeiende en competitieve markt door ons technologieplatform”, zegt ceo Isabel Vercauteren.

“Een groot deel van de micro-organismen die nauw samenleven met planten is tot dusver nog niet geïsoleerd. Door onze expertise en die van onze partners kunnen we onbekende paden in dit domein bewandelen. We mikken op de grote gewassen zoals tarwe, gerst en mais. Daar liggen de belangrijkste Europese en wereldwijde marktopportuniteiten.”

Met een startkapitaal van 9 miljoen euro wil de start-up een leiderspositie innemen in de snel groeiende markt van biologische bestrijdingsmiddelen en biostimulanten. “Deze financiering laat ons toe om nieuwe en superieure producten te ontwikkelen voor een duurzame landbouw.”

Aphea.Bio haalde zelf 7,7 miljoen euro aan kapitaal op. De hoofdinvesteerder is V-Bio Ventures, een Europees durfkapitaalfonds voor levenswetenschappen. Het kapitaal werd aangebracht door een breed syndicaat van investeerders, waaronder het Gemma Frisius Fonds van de KU Leuven. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) bracht de resterende 1,3 miljoen euro in.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.