BAASbovenBAAS

Starter van de week: Baas boven Baas voor jonge ondernemers

Het evenement Baas boven Baas komt op 2 december naar Leuven. Baas en mijnLeuven, het jongerenlabel van de stad Leuven, organiseren zaterdag een inspiratiedag voor en door jonge ondernemers. Ruim 150 jongeren en 25 sprekers palmen het stadhuis van mijnLeuven en het Radiohuis in met workshops en speeddates met professionals.

Jong geweld genre Open Gym en Huff & Puff pocketwear staat zij aan zij met organisaties en bedrijven als Voka Bryo, KBC@Start-it en Securex. Elk aspect van ondernemerschap komt aan bod.

“Jongeren ondersteunen in hun ondernemerschapsverhaal staat voor de stad Leuven hoog op de agenda. Het draait niet alleen om een winstgevend product afleveren. Goesting, zin voor initiatief en ambitie zijn ook eigenschappen die we als ondernemen benoemen en ondersteunen”, zegt Dirk Vansina, schepen van Jeugd. “Tijdens het evenement laten we jonge ondernemers zelf hun verhaal vertellen. Ook zij die niet slaagden in hun opzet, want ook die verhalen zijn interessant.”

Ook schepen van Economie Mohamed Ridouani vindt dat jonge starters in Leuven alle kansen moeten krijgen. “We ondersteunen jonge ondernemers door betaalbare pop-upruimte aan te bieden waar ze met hun zaak van start kunnen gaan. Door hen in contact te brengen met andere jongeren en ervaren ondernemers bieden we hen de ondersteuning die ze nodig hebben om verdere stappen te doen.”

Het gratis event Baas boven Baas vindt plaats van 13 tot 19 uur in het stadhuis van mijnLeuven, Naamsestraat 3, en het Radiohuis, Boekhandelstraat 2.