Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Bazaar groepeert beginnende ondernemers

Starter van de week: Bazaar groepeert beginnende ondernemers

Starter van de week: Bazaar groepeert beginnende ondernemers

Bazaar Trend Lab is de naam van een nieuw winkelconcept in Vilvoorde. Verschillende handelaars stellen hun producten voor in een en hetzelfde pand. Het initiatief nam een vliegende start en scoort meteen hoog op de populariteitsladder. Het concept is vooral interessant voor beginnende ondernemers.

Bazaar verhuurt ruimtes aan pop-upbedrijfjes en andere handelaars. Shoppen en lunchen op één plaats: het is maar een van de mogelijke combinaties in de nieuwe conceptstore.

“We kozen voor de naam Bazaar omdat we wat van alles verkopen”, zegt zaakvoerster Judith De Meester. “Trend Lab maakt dan weer duidelijk dat we een laboratorium zijn voor startende ondernemers. We mikken op handelaars die hun product willen testen met weinig risico en die wat bang zijn van Vilvoorde. Wij vinden dat Vilvoorde echt potentieel heeft.”

In Bazaar hebben al drie vaste handelaars hun intrek genomen maar er is ook plaats voor tijdelijke winkeltjes. En de deuren zijn nog maar pas geopend of de initiatiefnemers denken al aan uitbreiden.

“We hebben plannen om een foodmarkt aan het concept te koppelen. Het zou een soort keukenlab worden waar mensen die een restaurant willen starten hun product kunnen testen.”

Voor Vilvoorde is een initiatief zoals dat van Bazaar heel welkom. De stad wordt al een tijdlang geteisterd door oprukkende leegstand van winkels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.