1 Tanja en Frank.

Starter van de week: Duckwing

HULDENBERG – Aan de Borremansstraat in Huldenberg is het bedrijf Duckwing van start gegaan. Het outdoor eventing bureau van Frank Willeghems (49) en Tanja Wasiak (46) is onze sustainable starter van de week.

Frank Willeghems is een creatieve tuinaannemer, een echte buitenmens. Na de werkuren vind je hem op zijn kickbike terug, werkend aan een creatief outdoor project of met de honden op weg naar een geocache opdracht. De natuur en het outdoor leven kennen weinig geheimen voor hem. Zijn partner Tanja praktiseert en doceert yoga en relaxatie, en kan bouwen op een jarenlange ervaring in de toeristische sector. Tanja zorgt voor het goede verloop van de outdoor activiteiten achter de schermen maar is ook vaak aanwezig op de activiteiten zelf. Hun beider passies vind je gestroomlijnd terug in Duckwing, een outdoor eventing bureau. Duckwing is een verwijzing naar Franks’ nickname wanneer hij al geocachend het “groen” opzoekt.

Natuur en natuurbeleving

“We doen wat we graag en goed doen”, zegt Tanja. “Het is de bedoeling mensen van alle leeftijden (terug) in contact te brengen met natuur en natuurbeleving. Onze gasten beleven dan ook een leuke tijd in en met de natuur, met de bedoeling er ook iets van op te steken.”  Duckwing richt zich op uiteenlopende groepen en werkt de activiteiten uit in functie van het niveau van de gasten. “Van een rustig beginnerstempo tot actief en/of uitdagend. Er is voor ieder wat wils”, luidt het.

Divers aanbod (op maat) 

Het aanbod van activiteiten is divers. Gasten kunnen intekenen op een workshop boomklimmen en de natuur intrekken met een kickbike (huur of integratie in dagprogramma). “Maar we organiseren ook verjaardagsfeestjes met natuurbeleving.. In die context stippelen we bijvoorbeeld begeleide natuurtochten uit of stellen we een vuurworkshop voor. De creatievelingen onder onze gasten gaan aan de slag met pyrografie (hout bewerken met brandpen), bouwen voederhuisjes of bijenhotelletjes uit gerecycleerde materialen en maken kennis met yoga en relaxatietechnieken. Kortom, in samenspraak met de groepen werken we een dagprogramma op maat uit op ons domein of op locatie”, zegt Tanja nog. In de lente en de zomer  trekt Duckwing met de gasten eropuit voor backpackersweekends in de vrije natuur, kamperen inbegrepen.

Duurzaam/ecologisch verantwoord

Duurzaamheid en ecologisch verantwoord ondernemen dragen Frank en Tanja hoog in het vaandel. “We gaan erg bewust om met materialen en afval. We gebruiken nooit plastics en tijdens de outdoor projecten gebruiken we steevast herbruikbare materialen. Zo zetten we bijvoorbeeld ook tweedehands kickbikes van een uitstekende kwaliteit in.

Toekomst 

Na een moeilijke start, door de gevolgen van de coronacrisis, wil het koppel zijn outdoor activiteiten verder uitwerken. “Uiteindelijk hoopt mijn partner op een dag een punt te kunnen zetten achter zijn activiteiten als tuinaannemer, om zich dan voltijds toe te kunnen leggen op de outdoor activiteiten. We denken dan bijvoorbeeld aan een nog ruimer aanbod aan teambuildings”, besluit Tanja.