Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Eclips maakt televisie voor zorgsector

Starter van de week: Eclips maakt televisie voor zorgsector

Starter van de week: Eclips maakt televisie voor zorgsector

Eclips begint met televisie voor de zorgsector. Daarmee vult de zorggroep met vestigingen in Leuven en Sint-Pieters-Leeuw een gat in de markt. Het nieuwe televisiekanaal richt zich tot mantelzorgers en al wie zorg nodig heeft.

Eclipstv wordt vanaf 15 juli gratis aangeboden door Telenet en Proximus. De nieuwe zender wil 850.000 mantelzorgers en werknemers in de zorgsector informeren. Voor mensen die zorg nodig hebben, wordt ook ontspanning aangeboden.

“De zorgsector wordt steeds complexer en het is belangrijk om die goed te informeren”, zegt David Larmuseau, directeur van zorggroep Eclips. “Tussen 8 en 18 uur is bovendien te weinig aanbod van televisie voor wie zorg nodig heeft.”

Het ontspanningsaanbod bestaat onder meer uit oude televisiereeksen maar ook nieuw gemaakte praatprogramma’s. De zender wil interactief zijn: er wordt aan gebruikers input gevraagd voor de invulling van programma’s. Op 12 juli lanceert het bedrijf zijn website en worden de financiers achter Eclipstv bekendgemaakt.

Eerst tegen medio oktober wordt een volledige programmatie verwacht. De programma’s worden gemaakt door externe productiehuizen. Er wordt met reclame gewerkt, zij het beperkt.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.