Nieuws Vlaams-Brabant Stories Starter van de week. Julie (26) realiseert droom met winkel in kinderschoenen
Vlaams-Brabant

Starter van de week. Julie (26) realiseert droom met winkel in kinderschoenen

LEUVEN – Ouders met jonge kinderen kunnen hun hartje ophalen, want Leuven heeft eindelijk weer een winkel gespecialiseerd in kinderschoenen. Een winkel die enkel en alleen kinderschoenen verkocht was er al even niet meer, en dat vond uitbaatster Julie Herelixka een gemis.

Het was de grote droom van Julie Herelixka (26) om ooit een kinderschoenenwinkel uit de grond te stampen, na een vakantiejob bij de vroegere kinderschoenenwinkel Louise op de Vismarkt. In 2021 nam de Leuvense onderneemster deel aan BAAS, het project van de Stad Leuven dat jongeren tussen 18 en 28 jaar ondersteunt bij de uitwerking van hun eigen businessidee. Ze werd geselecteerd als een van de 20 BAAS’ers die individuele begeleiding kregen.

Komende zaterdag opent Julie in de Vaartstraat de deuren van LOU, een kinderschoenenwinkel met creatieve en kwaliteitsvolle schoenen, van babyslofjes tot schoenen tot en met maat 35. “Het belang van goede schoenen voor jonge voetjes en juist advies mag niet onderschat worden”, zegt Julie. “Bij LOU vind je niet de doorsnee kinderschoenen die je in elke grote schoenenwinkel hebt, maar bijvoorbeeld wel een paar van Italiaanse makelij en appelleer. Ik verkoop merken zoals onder meer merken als Ocra, Angulus en Gallucci.”

Amuseren

“Het is de bedoeling dat kinderen niet alleen naar de winkel komen om schoenen te passen, maar dat ze zich er ook kunnen amuseren”, zegt Julie. Zo is er een photobooth die voor de nodige afleiding zorgt als de kindjes hun voeten moeten laten meten. Stapelstenen helpen om de schoenen op uit te proberen. “Het is niet altijd evident om de kindjes enthousiast te houden bij het passen van schoenen. Daarom vond ik het belangrijk om genoeg afleiding te voorzien”, aldus Julie.

Dat LOU een winkel is waar je met je kinderen naartoe gaat, heeft invloed op de openingsuren. De winkel is open op woensdag en vrijdagnamiddag, op zaterdag en tijdens de Leuvense zondagsshopping elke eerste zondag van de maand. Daarbuiten kan je er ook terecht op afspraak.