Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: K2S innoveert met medisch materiaal

Starter van de week: K2S innoveert met medisch materiaal

Starter van de week: K2S innoveert met medisch materiaal

K2SK2S startte anderhalf jaar geleden als verdeler van medisch materiaal in België. De kmo uit Ternat heeft nu al internationale plannen. “We hebben net twee nieuwe contracten getekend”, zegt zaakvoerder Dirk Van Hoegaerden. “Met het Amerikaanse bedrijf Zipline medical, verdeler van een uniek verband in de wereld, en met het Australische bedrijf Austofix, verdeler van materiaal voor het behandelen van complexe breuken.”

Dynavision telemonitoring blijft de hoofdactiviteit van K2S. Deze toepassing past in de hervormingen van minister van Volksgezondheid Maggie De Block om de patiënt sneller naar huis te laten gaan en van daaruit te laten opvolgen vanuit het ziekenhuis, de huisartsenpraktijk of via de thuisverpleegkundige. Met de Dynavision worden alle vitale parameters gemeten: temperatuur, bloeddruk, hartslag, elektrocardiogram en ademhalingsfrequentie. Deze parameters worden continu doorgestuurd naar een platform. Dat brengt de gezondheidsmedewerkers op de hoogte om zo snel mogelijk te kunnen ingrijpen.

Het verband van Zipline medical maakt de klassieke hechtingen overbodig. “Het is niet meer nodig om te hechten met draadjes of haakjes, waardoor het risico op infecties en lelijke littekens van de baan is. Dit gepatenteerd concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en kent een grote belangstelling in ons land. K2S krijgt de mogelijkheid om het product exclusief te verdelen in ons land.”

Het Australische bedrijf levert materiaal voor orthopedie. Een geavanceerd plaatsingssysteem voor de chirurg levert een beter resultaat op voor de patiënt. Austofix, naast Australië ook actief in het Midden Oosten, zoekt strategische partners in Europa om de activiteiten uit te breiden. “Door de uitgebreide contacten in Belgische ziekenhuizen en een samenwerkingsverband met Orthogese, een Belgische fabrikant van prothesen, gelooft Austofix in de slaagkansen van K2S.”

Door deze twee nieuwe, exclusieve contracten is K2S op zoek naar een extra financiering van 40.000 euro voor het aanleggen van voldoende stock en de aankoop van de nodige instrumenten. Daarvoor klopte het aan bij WinWinner, het online platform voor een win-winlening. Bezieler Matthias Browaeys brengt kmo’s die willen groeien in contact met mensen die hen willen steunen in ruil voor een rendement. K2S haalde al 31.000 euro op via een win-winlening.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.