Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Kim Jacob Jewelry Design & Mona Rosa

Starter van de week: Kim Jacob Jewelry Design & Mona Rosa

Sarah Van Dam (links) en Kim Jacob.

Starter van de week: Kim Jacob Jewelry Design & Mona Rosa

MEISE – Aan De Beauffortstraat in Meise zijn juwelenzaak Kim Jacob Jewelry Design en kledingzaak Mona Rosa van start gegaan. Zaakvoersters Kim Jacob en Sarah Van Dam zijn onze starters van de week. 

Kim Jacob (31) en Sarah Van Dam (27) startten elk hun eigen zaak op maar beslisten recent om hun activiteiten onder te brengen in één winkelpand aan De Beauffortstraat in Meise. De juwelen van Kim Jacob Jewelry Design worden samen met de fashion van Mona Rosa verkocht. “Deze manier van werken biedt de shopper een echte boetiekervaring. Afrekenen doet ze dan ook aan één kassa, zodat de werking van de zaak voor de klant transparant is.  Sarah en ik werken samen maar we zijn toch elk een beetje anders”, vertelt Kim.

Perfecte match

Goudsmid Kim maakt minimalistische juwelen met een twist, Sarah zet vlotte damesmode voor jong en oud (16 tot 96 jaar) in de markt. Volgen de vrouwen min of meer gelijke tred als het over de price tag gaat, dan zweren ze wel trouw aan hun stijlgevoel. “Ook al zijn we een beetje verschillend, de juwelen kunnen perfect gematcht worden met de kledij in de rekken. Dat merken we aan onze klanten die verschillende stijlen hanteren maar telkens wel iets naar hun gading vinden”, zegt Sarah Van Dam.

Gezondheidscrisis

Sarah en Kim startten als zelfstandige in bijberoep. Kim combineerde de creatie van juwelen met een job in een duty free shop op de luchthaven van Zaventem, Sarah werkt op het secretariaat van een school. Behield Sarah haar baan, dan werd Kim de wacht aangezegd. “Ik stelde me dan ook de vraag of ik elders in dienstverband zou herbeginnen of mijn droom zou najagen. Het is dat laatste geworden. Sarah en ik zijn gesprongen en hebben beslist om samen een handelspand te huren om ook de kosten te drukken”, vertelt Kim. Sarah combineert haar kledingzaak nog altijd met haar opdracht op school omdat ze die graag doet. “Ik kan niet kiezen, en dat hoeft voor mij ook niet per se”, luidt het. Kim is voltijds zelfstandige.

Uitbreiding en online

Naast de bakstenen shop in Meise biedt Kim haar creaties ook te koop aan bij Edo Collective in Antwerpen en in de Local Concept Store in Brussel. Kim wil meer. “Ik heb de ambitie om mijn creaties ook elders in België te verkopen, en op termijn zou ik willen uitbreiden naar Nederland en Frankrijk. Verder zitten er enkele samenwerkingen in de pijplijn en werk ik aan nieuwe collecties”, luidt het. Online zijn de vrouwen actief met een eigen webshop (Kim) of Instagram/Facebookaccount (Sarah).

Familie

Voor Kim was haar juwelenatelier niet de eerste ervaring als onderneemster. Enkele jaren geleden baatte ze met haar vriend een cocktailbar uit in Grimbergen. “Omdat we aan kinderen wilden beginnen hebben we die zaak verkocht. Na de geboorte van ons zoontje Lou kriebelde het om opnieuw als onderneemster te beginnen”, klinkt het nog. Sarah kreeg in dezelfde periode een zoontje, Sem. “Het zijn neefjes, onze respectievelijke partners zijn familie van elkaar”, verklappen de vrouwen nog.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Landen, Leuven
Landen

2 falingen

LEUVEN/LANDEN - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft het faillissement geopend van 2 zaken.  Lees meer