2

Starter van de week: La Bonne idée

AARSCHOT/SUGNY – Aan La Bonne Idée in het Waalse Sugny (Vresse-Sur-Semois) is brasserie La Bonne Idée van start gegaan. De zaak van Sven Harnie en Nicky Michiels, beiden afkomstig uit het Aarschotse, is onze starter van de week. 

Voor een keer steken we voor onze starter van de week de taalgrens over. In het grensdorpje Sugny, op een steenworp van het Franse Charleville-Mézières en de champagnestreek, zijn Sven Harnie (52) en Nicky Michiels (33) gestart met de uitbating van brasserie La Bonne Idée, genoemd naar de straat waar de zaak gevestigd is. Van 1 tot en met 4 oktober organiseerden de uitbaters een langgerekte “openingsreceptie”. Ondanks de coronamaatregelen zat de zaak elke dag vol.

Start niet gemist 

“De start hebben we niet gemist”, zegt Nicky Michiels. “De mensen uit de buurt zijn erg tevreden met de komst van La Bonne Idée. Ze zijn echt dankbaar en laten dat dan ook zien.”  Maar liefst 6 jaar en enkele maanden werkten de uit het Aarschotse afkomstige eigenaars aan de renovatie van het pand. “De mensen herkennen het huis niet meer. Zo goed als elke steen is hier verlegd.” Met de opening van de zaak gaat een droom in vervulling. “We wilden altijd op onszelf iets beginnen. Zoveel jaar geleden zijn we via een aankondiging op het internet hier aanbeland. Meteen waren we verkocht door de schoonheid van de streek. Sugny is een grensdorp en dat is toch iets heel speciaal, met een aparte mentaliteit”, luidt het. (lees verder onder de foto)

Speciaalbieren en champagne 

La Bonne Idée serveert een eenvoudige keuken met lokale producten, op de drankenkaart staat onder andere een keur aan speciaalbieren, ook Vlaamse. Champagne mag niet ontbreken. La Bonne Idée moet vooral een plek worden waar je je thuis voelt. “Iedereen die hier over de vloer komt, voelt zich op zijn gemak. Iedereen is hier welkom voor een goed glas, een maaltijd en een gezellige babbel in een familiaal kader. Iedereen is hier voor ons gelijk”, luidt het nog.

Bed&breakfast in 2021

Voorlopig is La Bonne Idée een brasserie maar daar komt volgend jaar verandering in. In de hoger gelegen vertrekken komen drie kamers die de zaak zullen transformeren tot een bed and breakfast.