Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Lieven De Mulder opent lasagnerie

Starter van de week: Lieven De Mulder opent lasagnerie

Starter van de week: Lieven De Mulder opent lasagnerie

In de Parijsstraat in Leuven opende lasagnerie Löven de deuren. Zaakvoerder is Lieven De Mulder, die het concept in België introduceert. De 27-jarige Leuvenaar runt zijn restaurant helemaal in zijn eentje. Bewust: hij wil zonder personeel werken.

De Mulder werkte eerder als accountmanager bij horecagroothandel Hanos. Om het kostenplaatje van een eigen zaak te drukken besloot hij zonder personeel te werken. De man doet alles zelf: van koken tot kuisen. Dus moest hij zijn ambities beperkt houden. Maar zonder aan originaliteit in te boeten.

De mosterd voor zijn lasagnerie haalde hij in Parijs en vooral in de Verenigde Staten, waar lasagnebars een ingeburgerd concept zijn. De naam Löven moet de vele buitenlandse toeristen duidelijker maken hoe Leuven uitgesproken wordt.

Op de kaart staan dagelijks zes verschillende soorten lasagne. Twee met vlees (bolognaise en wild), twee met vis (zalm en zeevruchten) en twee veganistische (linzen en gegrilde groenten). De bolognese staat standaard op de kaart. De andere ingrediënten worden aangepast aan het seizoen.

De zogenaamde onedishrestaurants zijn in opmars in Vlaanderen. “Ik denk dat de oorzaak bij de witte kassa ligt”, zegt De Mulder. “Die brengt hogere kosten met zich mee. De remedie is efficiënt werken, in mijn geval zonder personeel. Door alleen lasagne te serveren kan ik alles in mijn eentje doen.”

De lasagnes worden zonder uitzondering ter plaatse bereid. In de zaak is plaats voor achttien klanten. De gerechten kunnen ook afgehaald worden. Behalve maandag is Löven elke dag open. Op weekdagen al vanaf 8 uur, dan kan er ontbeten worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.