Nieuws Vlaams-Brabant Starter van de week: Limine

Starter van de week: Limine

Tina De Maere, credit: Zenia Photography.

Starter van de week: Limine

TERVUREN – Aan de Victor Van Espenlaan in Tervuren is de onderneming Limine van start gegaan. Zaakvoerster Tina De Maere is onze starter van de week.

Als een door de wol geverfde advocate en legal interim manager heeft Tina De Maere al heel wat watertjes doorzwommen. Het zelfstandige statuut in de juridische wereld zit haar als gegoten. “Maar er is ruimte voor verbetering”, zegt Tina. “Zo kan het engageren van legal interim counsels sneller en transparanter. Bovendien wil ik de directe contractsvrijheid tussen de legal interim counsel en het bedrijf in ere herstellen. Ik zie daar een toegevoegde waarde omdat op de legal interim markt daar doorgaans nog niet veel van te merken is.”

Digitaal matchingplatform

Limine, een verwijzing naar de juridische term “In Limine Litis” (verweermiddel), is een digitaal matchingplatform dat bedrijven rechtstreeks in contact brengt met legal interim counsels. “Met ons matching algoritme komen ondernemingen onmiddellijk met het relevante en beschikbare profiel in contact”, zegt de zaakvoerster. Alle kandidaten worden door Tina “op de rooster gelegd” vooraleer ze een plaatsje krijgen op het platform. “Omdat ik zelf legal interim manager ben en ervaring heb als advocate weet ik goed wat bedrijven zoeken. Ze willen niet de klassieke advocaat, eerder iemand die proactief meedenkt met de business en to the point adviezen formuleert. Daarom is het belangrijk dat kandidaat legal interim managers en Limine op dezelfde lijn zitten”, luidt het. Ondanks dat Limine een digitaal matchingplatform is, verliest de start-up de human touch niet uit het oog. “Het is een blijft een people business. In die wetenschap kunnen bedrijven bij ons ook terecht voor een persoonlijke begeleiding”, zegt Tina nog.

Binnen 72 uur

Na registratie op het platform kan het bedrijf onmiddellijk een opdracht publiceren. “Hij/zij kan dan kiezen tussen een legal interim opdracht voor bijvoorbeeld zes maanden of een jaar of een ad hoc opdracht. Dat zijn kleinere opdrachten zoals trainingen rond bijvoorbeeld de GDPR-regels”, zegt Tina. Limine doet er alles aan om binnen een tijdsspanne van 72 uur een eerste beschikbare relevante match voor te stellen.

B2B

De focus bij Limine ligt op de B2B-markt in zo goed als alle sectoren. “Litigation en familierecht doen we niet, wel zakenrecht zoals bijvoorbeeld mededingingsrecht, corporate & commercial law, hr, privacy en IP”, weet de juriste. Limine servicet momenteel bedrijven en legal interim counsels in Vlaanderen en Brussel. “Maar de ambities zijn er om geografisch uit te breiden en andere interim management materies te ontwikkelen. Voor finance, procurement en supply chain is er zeker ook een markt”, zegt Tina. Naast Limine werkt de onderneemster nog twee dagen per week als legal interim manager in opdracht voor vervoersmaatschappij De Lijn.

Werkstudent

Tina behaalde als werkstudent aan de VUB haar diploma Rechten in 2008. Na haar stage schreef de juriste zich in aan de Brusselse Balie en ging aan de slag bij & De Bandt Advocaten, specialisten  in IP, overheidsopdrachten en mededinging. Tina belandde in de juridische wereld, maar het had met de Antwerpse een heel andere richting kunnen opgaan. “Mijn eerste diploma is dat van licentiaat Vertaler Frans en Spaans. In het humaniora was ik goed in talen, wiskunde was niet zo mijn ding. Vandaar de keuze voor die opleiding. En omdat ik ook een erg goed geheugen heb, wat een cliché, ben ik nadien Rechten gaan studeren. Op advies van mijn vader”, besluit Tina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

8 falingen

HAACHT/LUBBEEK/TIENEN/LEUVEN/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 8 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer