Nieuws Vlaams-Brabant Starter van de week: Lingerie By Fie

Starter van de week: Lingerie By Fie

Starter van de week: Lingerie By Fie

GLABBEEK – Aan de Grotestraat in Glabbeek is Lingerie By Fie gestart. De zaak van An-Sofie De Knijf (25) is onze starter van de week. 

Het gloednieuwe “Elstar”-project aan de Grotestraat in Glabbeek heeft zijn eerste ondernemer verwelkomd. Niemand minder dan An-Sofie De Knijf opende er haar lingeriezaak “Lingerie By Fie” (met webshop). Fie is het koosnaampje dat de ouders van An-Sofie bedachten voor hun dochter. “Op 16 december vorig jaar zijn we geopend”, vertelt An-Sofie. “Omdat nog niet alles af is, hebben we momenteel een pop-upconcept. Eind januari dit jaar sluiten we voor enkele dagen de deuren om de laatste zaken af te werken. Op 10 februari (en misschien ook 11 februari) willen we een officiële opening organiseren.”

Sociale Readaptatiewetenschappen 

An-Sofie, gediplomeerde in de Sociale Readaptatiewetenschappen, werkte na haar studies een tijdje in de bijzondere jeugdzorg in Hoeilaart. “Ik werkte voornamelijk met kinderen via een vervangingscontract. Toen de overeenkomst ten einde was heb ik me de vraag gesteld of ik dat werk mijn hele leven wilde doen. Het enthousiasme was er toch niet echt”, luidt het.

Lingerie 

Lingerie bezorgde An-Sofie wel happy vibes. “Tijdens mijn studies deed ik al vakantiewerk bij Lingerie Fashion op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge). Na de beëindiging van mijn vervangingscontract in de bijzondere jeugdzorg kon ik er opnieuw terecht. Ik deed dat werk super graag, deed mee de inkopen en proefde zo een stukje van de wereld”, vertelt de twintiger.

Ondernemende familie 

Dat An-Sofie op een dag professioneel op eigen benen zou staan, stond in de sterren geschreven. “Ik heb het geluk dat ik opgegroeid ben in een ondernemende familie. Mijn mama is boekhoudster en mijn vader is eigenaar van Asbest Partners België (APB) in Westerlo. Hij heeft altijd heel grootse plannen. Samen met mijn mama heeft hij me warm gemaakt voor een eigen zaak. Eerst dacht ik dat ik er niet klaar voor was, maar op een bepaald moment begon het wel te kriebelen om te starten”, luidt het.

Europese merken voor ieders beurs 

Bij Lingerie By Fie kunnen vrouwen terecht voor een ruim assortiment aan nacht-en loungewear, bh’s en ondergoed. Er is ook een aanbod van sport-en zwangerschapslingerie. Er zijn ook enkele rekken met nacht-en loungewear en ondergoed voor mannen. Pyama’s en ondergoed zijn er voor jongens en meisjes. An-Sofie werkt hoofdzakelijk met Europese merken en heeft kledij voor ieders beurs.

Leefbare zaak 

In de eerste fase wil An-Sofie met Lingerie By Fie haar boterham verdienen. “Ik wil een leefbare zaak die mensen gelukkig maakt. Als ik dan toch mag dromen, dan komt er misschien ooit wel een tweede filiaal bij. Maar laat ons eerst maar deze zaak uitbouwen”, besluit An-Sofie.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.