Nieuws Vlaams-Brabant Starter van de week. Marijke Schroos wordt nieuwe General Manager bij Microsoft BeLux

Starter van de week. Marijke Schroos wordt nieuwe General Manager bij Microsoft BeLux

Starter van de week. Marijke Schroos wordt nieuwe General Manager bij Microsoft BeLux

ZAVENTEM – Vanaf 1 oktober 2022 is Marijke Schroos de nieuwe General Manager wordt van Microsoft voor België en Luxemburg. Ze neemt de fakkel over van Didier Ongena, die een nieuwe rol opneemt binnen Microsoft Western Europe.

“Ik ben vereerd en blij”, aldus Schroos. “Het is mijn ambitie om verder te bouwen op zijn werk en de positie van Microsoft te versterken in het hart van de technologische innovaties die de maatschappij van vandaag en morgen vormgeven.”

In haar nieuwe rol zal Marijke, die al sinds 2003 bij Microsoft werkt, in samenwerking met de Microsoft-teams in West-Europa en EMEA, verder inzetten op de rol van Microsoft om bedrijven en organisaties in België en Luxemburg te helpen.

”Het is altijd mijn passie geweest om te begrijpen wat de sterktes en noden zijn van organisaties en de mensen die er werken. Of het daarbij nu gaat om Microsoft BeLux zelf, onze partners, onze klanten of de maatschappij in haar geheel”, zegt Schroos. ”Terwijl we verder oplossingen blijven ontwikkelen en ontwerpen om onze klanten vooruit te helpen, blijven we ons bewust van de impact die we kunnen hebben op de maatschappij. Wij willen een voortrekker zijn op vlak van inclusie en blijven inzetten om de digitale kloof te dichten. Bij Microsoft wil ik een omgeving creëren waar iedereen zich welkom voelt.

Didier Ongena wordt ad interim Public Sector Lead bij Microsoft Western Europe. “Ik heb Marijke leren kennen als een fantastische leider en als iemand die ongelooflijk toegewijd is aan onze klanten, partners en medewerkers”, zegt hij. “Ze legt de juiste accenten en weet perfect hoe ze de sterke punten van ieder individu moet aanspreken om hen te helpen hun volle potentieel te ontsluiten. Ik ben ervan overtuigd dat Microsoft BeLux in goede handen is en verder zal kunnen groeien.”

Over Marijke Schroos

  •  Marijke studeerde Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven.
  • Haar eerste werkervaring deed ze op bij Tandem, waar ze Marketing & Communications Manager was. Nadien ging ze aan de slag bij Toshiba als Marketing Manager voor de Benelux.
  • In 2003 kwam ze aan boord bij Microsoft als Segment Marketing Manager. Ze doorliep een aantal functies bij de Belgische dochter. De afgelopen vijf jaar was ze Senior Director, verantwoordelijk voor de Publieke Sector. In die rol hielp ze vele publieke organisaties met het ontsluiten van hun digitaal potentieel.
  • Marijke is een gepassioneerd verbinder van mensen en organisaties. Ze draagt inclusie en diversiteit hoog in het vaandel en wil jonge mensen van alle achtergronden helpen om succesvol aan de slag te gaan in techfuncties in alle mogelijke sectoren.
  • Naast haar activiteiten bij Microsoft is ze ook bestuurder bij ADMBelgium.
  • Marijke heeft drie dochters en is gek op dieren. Haar gezin bestaat verder nog uit een hond, twee katten en vele vissen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.