Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Maximus

Starter van de week: Maximus

Starter van de week: Maximus

KEERBERGEN – Aan Lattenpoel in Keerbergen is recent de algemene kine-en osteopathiepraktijk Maximus van start gegaan. Zaakvoerders Roman Van Strubarq (33) en Margot Van der Mast (29) zijn onze starters van de week. 

Roman en Margot leerden elkaar kennen op de ‘schoolbanken’ in Leuven. Dat ze elkaar graag zien staat buiten kijf maar het koppel ontdekte ook dat ze niet gemaakt zijn om van 9 tot 5 aan een bureau te zitten. Een job als kinesist is hen dan ook op het lijf geschreven. “Als kine ben je bezig, en s’ avonds ook fysiek moe na een dag hard werken”, zegt Roman. “Voorts vinden we het sociale contact met onze patiënten erg belangrijk. Elk half uur ongeveer heb je iemand anders op consultatie, en dan meteen ook een nieuwe babbel.”  Na hun opleiding kinesitherapie (specifiek ongemak behandelen) vervolledigden ze hun curriculum met een diploma osteopathie (oorzaak van ongemak opsporen en behandelen). Beide disciplines in combinatie met personal coaching bieden ze aan in hun nieuwe praktijk Maximus.

Freelance sportjournalist

Aanvankelijk had Roman evenwel andere plannen met zijn professionele carrière: hij ambieerde een job als sportjournalist. En dus behaalde hij zijn diploma Communicatiewetenschappen. De keuze voor de journalistiek bleek achteraf gezien niet de voor hem beste keuze te zijn, het schrijven zelf liet hem evenwel niet los. Intussen is Roman 6 jaar aan de slag als freelance sportjournalist in bijberoep voor zusterkrant Het Nieuwsblad. Recent maakte hij ook zijn literaire debuut met het boek Barst,

                                                                           Multidisciplinaire aanpak 

Voor de behandeling van bijvoorbeeld een weerbarstige knie staan Roman en Margot klaar.  “We hebben hier drie praktijkruimtes”, zegt Roman. “In de opstartfase gebruiken we een ruimte. Binnen een zestal maanden willen we graag starten met onze multidisciplinaire aanpak, waardoor er nog iemand zal bijkomen. Welke discipline  is nog niet beslist maar dat kan een diëtist(e), medische pedicure of een huisarts zijn, Patiënten die langskomen voor problemen met hun rug kunnen dan bijvoorbeeld ook na overleg aan de slag gaan met een afslanking. Dan is het altijd handig dat er een diëtiste beschikbaar is.” De eigen praktijk combineren Roman en Margot voorlopig nog met opdrachten als zelfstandigen bij kinepraktijken in respectievelijk Korbeek-Lo en Kortenberg.

Hockeyclub 

Opstarten met een eigen zaak vraagt extra inspanningen om zich kenbaar te maken bij het grote publiek. In de voortuin van de praktijk staat dan wel een reclamebord, jezelf lokaal integreren is een must wil je je eigen zaak uitbouwen. Dat beseffen Roman en Margot als geen ander. Tijdens de coronatijd verkenden ze te voet de ruime omgeving en sinds een tijdje begeleiden ze voor en na de wedstrijd het lokale hockeyteam. “We hebben met hen een samenwerking, wat onze integratie bevordert en kan helpen bij de uitbouw van de praktijk”, besluiten  Roman en Margot.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot, Begijnendijk
Aarschot

Jody doet voortaan VIP-suikerontharingen

BOOISCHOT/AARSCHOT/BEGIJNENDIJK – Schoonheidssalon Be Smooth uit Booischot (regio Aarschot-Begijnendijk) mag zich voortaan een VIP-instituut voor suikerontharing noemen. Lees meer

Kampenhout
Kampenhout

Artoos group haalt groot raamcontract binnen

KAMPENHOUT/GANSHOREN –  Het communicatieproductiebedrijf artoos group uit Kampenhout/Ganshoren heeft een belangrijke raamovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid. Het akkoord moet… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.