Nieuws Vlaams-Brabant Stories The Extra Mile
Vlaams-Brabant

The Extra Mile

BIERBEEK – Aan de Hoogstraat in Bierbeek is The Extra Mile van start gegaan. Het multidisciplinair sport-, bewegings-en revalidatiecentrum van zaakvoerders Els Talloen (37) en Kjell De Hondt (33) is onze starter van de week.

Els en Kjell leerden elkaar jaren geleden kennen in Regio Atletiekverenigingen Mechelen (RAM atletiek). De sporters deelden dezelfde passie. Kjell, Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en Master of Science in Sports Physiotherapie, was destijds een semiprofessionele loper. Hij behaalde verschillende overwinningen in onder andere het veld-en stratenlopen. Olympische atleten Pieter-Jan Hannes en Koen Naert waren jarenlang zijn loopmaatjes.

Haas

Nu nog etaleert Kjell zijn talent als pacer (haas, nvdr.) voor de beste vrouwelijke marathonloopsters ter wereld en verzorgt hij het performance management van wielrenner Jasper Stuyven. “Kjell is echt gebeten door sport, beweging en revalidatie en kent de kneepjes van de trainingsleer”, zegt Els.  De partner van Kjell steekt dan wel de loftrompet over haar man, zelf moet de onderneemster niet onderdoen. De dertiger beschikt over een stel snelle benen.

Perform

Al gauw stelde Kjell zijn kennis en ervaring ter beschikking van mensen die gezond en sportief in het leven (willen) staan en balans en verbinding (welzijn) naar waarde schatten. “Dat was het begin van het Perform-programma. Hierin begeleiden we op een onderbouwde manier onze leden die actief in het leven staan en waken over een gezonde geest in een gezond lichaam. Intussen telt onze community 70 leden van alle niveaus. Het is de bedoeling dat onze mensen elkaar motiveren, in hun kracht zetten en versterken”, vertelt Els nog. Het Perform-programma werd een succesnummer. Door de vele aanvragen beslisten Kjell en Els zo goed als voltijds aan de slag te gaan. The Extra Mile, een sport-bewegings-en revalidatiecentrum in Bierbeek, werd opgericht. Sinds kort is de zaak gevestigd in de oude melkerij aan de Hoogstraat.

 

(P)rehab en move

Het aanbod van The Extra Mile werd uitgebreid met de pijlers (P)rehab en Move. Bij (P)rehab ligt de focus op screening ter preventie van blessures, revalidatie (postoperatief, sport en orthopedie)  en therapie (manueel, perinatale kiné, relaxatiekiné, kinderkiné, psychomotoriek, sport-en prestatiepsychologie, pelvische re-educatie, klinische psychologie en life coaching). “In de Move-pijler zitten dan weer stabilisatietraining, kracht- en conditietraining, pilates, (kinder, kleuter en ouder) yoga en bodymap”, vertelt Els nog. De dertiger coördineert de werking van de onderneming en gaat aan de slag met pilates en yoga. Daarnaast heeft de vrouw nog een deeltijdse taak als coördinator in de opleiding Banaba Sportmanagement en is ze ook docent aan UCLL in Haasrode.

Ontmoetingsplek

De verschillende disciplines worden bij The Extra Mile aangeboden in groepslessen en/of op individuele basis. Om de groepen op een comfortabele manier te ontvangen richtten Els en Kjell in de oude melkerij een studio van 140 m2 in, naast de oefenzaal waar actieve revalidatie centraal staat. “Het is een ontmoetingsplek met een atypische wachtruimte die eerder een living is. Onze gasten kunnen er bij een koffie, thee of frisdrank verpozen na hun sessie of loopje. Met deze aanpak willen we de community van het Perform-programma binnenbrengen in de pijlers (P)rehab en Move”, vertelt Els nog.

14 specialisten

Ter ondersteuning van de activiteiten zijn een drietal kinesisten (gespecialiseerd in manuele therapie, sportkine en dry needling) actief bij The Extra Mile.  Ze zijn er vooral ter ondersteuning van Kjell. Voorts is het aanbod ook uitgebreid met een kinesiste gespecialiseerd in kinderkinesitherapie, relaxatie, mindfulness, remediërend leren en pre- en postnatale kinesitherapie. Ten slotte hebben we een sport-en prestatiepsycholoog en een life- en mindset coach. In totaal werken 14 mensen op zelfstandige basis in opdracht van The Extra Mile. Kortom, samen met een fantastisch team staan we klaar om de mensen te helpen beter te presteren, meer te bewegen, zich beter in hun vel te voelen en optimaal te revalideren”, zegt  Els nog.

Opendeurdag

Op 19 november (16-22u) organiseert het team een opendeurdag in het nieuwe centrum. Op het programma staan onder andere proeflessen yoga, pilates en powerclub. Daarnaast is er een speciaal After School aanbod voor de kids zodat ze kunnen komen proeven van bodymap, kinderyoga of zich uitleven op een bewegingsparcours.