Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Tukadoo lanceert de andere geschenkbon

Starter van de week: Tukadoo lanceert de andere geschenkbon

Starter van de week: Tukadoo lanceert de andere geschenkbon

Tukadoo lanceert als eerste in België een geschenkbon waarbij de ontvanger zelf kiest waaraan hij die besteedt. Het bedrijf uit Merchtem is nog maar sinds januari actief en het gelijknamige product is nu al geldig in bijna 400 Belgische zaken, van restaurants over wellnesscentra tot winkels en kapperszaken. Het is een geschenk naar ieders wens. Ook die van de handelaars: zij profiteren van een veel hogere marge op een Tukadoo dan op een geschenkbon van grotere bekende spelers.

“Een cadeau is niet altijd een schot in de roos”, zegt Stef Van der Stappen, zaakvoerder van Tukadoo. “Meer dan vijftig procent van de cadeaus die we geven, valt niet in de smaak. Veel mensen hebben een cadeaubon opzij liggen en voor ze het beseffen, is die vervallen. Meestal interesseert het cadeaupakket hen niet voldoende.”

Met Tukadoo besteedt de ontvanger het bedrag aan wat hij of zij wil. Een nieuwe outfit of nog maar eens een paar schoenen? Een weekendje op stap? “Bij ons krijgt de gebruiker toegang tot een eindeloos aanbod in ruil voor één cadeaubon.”

Op de website kunnen deelnemende handelszaken uit de eigen buurt opgezocht worden op trefwoord, categorie of postcode. Het aanbod gaat van restaurants tot b&b’s, van wellnesscentra tot kledingzaken, van elektroshops tot webshops en van schoenenwinkels tot juweliers. Momenteel zijn er in België bijna 400 deelnemende handelaars en de lijst breidt zich nog uit. “Bij andere bekende cadeaubonnen verliest de handelaar al snel tussen dertig en zestig procent. Tukadoo werkt als nieuwe speler met veel lagere marges vanaf drie procent.”

De Tukadoo is beschikbaar in drie versies. De digitale bon of e-Tukadoo wordt per e-mail bezorgd en kan uitgeprint of doorgestuurd worden naar de ontvanger. Een noodoplossing als u de bon niet persoonlijk kan afgeven of nog last-minute een geschenk zoekt. U kan de bon laten afleveren op een later tijdstip naar keuze. Daarnaast zijn er de Tukadoo card en het Tukadoosje. Deze worden aan huis geleverd bij de koper en kunnen later afgegeven worden. De bon is bovendien heel personaliseerbaar. “Bij bestelling kan de koper een persoonlijke boodschap, een foto, kleur of motief kiezen en de geschenkbon afstemmen op de ontvanger en de gelegenheid.”

Tukadoo denkt ook aan bedrijven en hun werknemers. Een bedrijf of organisatie kan een groot aantal bonnen bestellen en die personaliseren met een logo of persoonlijke boodschap voor het personeel. Vrienden en collega’s kunnen ook een gezamenlijke geschenkbon aankopen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.