Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Villa Popcorn

Starter van de week: Villa Popcorn

Starter van de week: Villa Popcorn

LEUVEN  – Aan de Louis Melsensstraat in Leuven is kinderfeestshop Villa Popcorn gestart. De zaak van Britt Van Hullebusch en Caroline Selderslag is onze starter van de week.

Villa Popcorn startte op 1 januari dit jaar als webshop. Iets meer dan 4 maanden later is de bakstenen belevingswinkel een feit. “Met de fysieke shop willen we nog meer naamsbekendheid. We merken dat mensen toch sneller producten kopen als ze die echt zien. En dat geldt zeker voor ons assortiment”, zeggen Britt en Caroline. En dat er heel wat verkrijgbaar is en te beleven valt in kinderfeestwinkel Villa Popcorn kan je wel zeggen.

In het aanbod zitten (slaap)feestjes op kindermaat, knutselgerei, suiker-, lactose-en glutenvrij snoepgoed en bakmixen, versiering en decoratie, spel en activiteiten en nog zoveel meer. De producten worden in (thematische) pakketten of per stuk verkocht. Villa Popcorn werkt voor particulieren en bedrijven. (lees verder onder de foto)

 

Drop&shop

Voor animatie (springkasteel, grime, wetenschappelijke workshops,…) op locatie of bij de klant thuis doet Villa Popcorn een beroep op externe partners. Op woensdagnamiddag (13-16.30 uur) en zaterdag (10-16.30 uur), en dit vanaf zaterdag 22 mei aanstaande, gaat een animator in de shop aan de slag met kinderen in het knutselatelier “drop&shop”. “Terwijl (groot)ouders inkopen of een terrasje doen leven hun (klein)kinderen zich uit in het knutselatelier. Tijdens het creatief knutselen zorgen we voor een gezond koekje en drankje”, vertelt Caroline. Een sessie in het knutselatelier duurt maximum twee uren.

Craftstudio’s

De mosterd van Villa Popcorn haalde Caroline bij de Amerikaanse craftstudio’s. “Lang geleden was ik nanny in New York. Met de kindjes daar ging ik  naar de craftstudio, een groot atelier waar onder deskundige begeleiding kinderfeestjes worden georganiseerd. Destijds was dat een erg hip concept. Ik ging daar erg graag naartoe. Intussen is dat meer dan 20 jaar geleden maar het idee is altijd in mijn achterhoofd blijven zitten. Terug in België ben ik als bediende aan de slag gegaan bij verschillende bedrijven. Maar het bezig zijn met kinderen miste ik toch wel. Daarom heb ik toen de stap naar de functie  van onthaalmoeder gezet. Door gezondheidsproblemen ben ik na 13 jaar noodgedwongen moeten stoppen. Het was dus tijd om na te denken over de toekomst. Op een dag bracht mijn man mijn droom rond die craftstudio’s opnieuw ter sprake. Ik was wel een beetje bang om het grote project alleen te dragen”, zegt Caroline. (lees verder onder de foto)

Klik

En toen verscheen Britt Van Hullebusch op het toneel, de vrouw die haar dochter geregeld naar de opvang van Caroline bracht. “Er was een goede klik. Toen Caroline sprak over iets te doen met kinderfeestjes heb ik haar meteen gezegd dat ik mee aan de kar wilde trekken. Ik wilde altijd al zelf iets beginnen”, zegt Britt. Beide vrouwen delen ook een verleden in de toeristische sector, onder andere als reisleidsters. Dat je bij Villa Popcorn af en toe de sfeer van Disneyland Parijs opsnuift, mag niet verbazen: Caroline was een tijdlang aan de slag in de lichtstad.

Toekomst

In de eerste plaats willen Britt en Caroline Villa Popcorn in Leuven verder uitbouwen met allerlei leuke activiteiten. Op termijn hopen de vrouwen een “drop&shop” te openen in elke Vlaamse centrumstad. Villa Popcorn is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bekkevoort
Bekkevoort

Wijndomein in rouw

BEKKEVOORT - De bestuurders, medewerkers en sympathisanten van wijndomein Kluisberg aan Rijnrode in Assent (Bekkevoort) zijn in rouw. Vorige week… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Dilbeek, Elsene
Dilbeek

11 falingen

SCHERPENHEUVEL/TIELT-WINGE/HULDENBERG/WEMMEL/HALLE/DILBEEK/ELSENE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 11 bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer