Nieuws Vlaams Brabant Steeds meer en betere logies in Vlaams-Brabant

Steeds meer en betere logies in Vlaams-Brabant

Steeds meer en betere logies in Vlaams-Brabant

Het totaal aantal logiesuitbatingen in Vlaams-Brabant steeg in de periode 2010-2015 met 52 procent tot 470. Het aantal overnachtingen in onze provincie nam in dezelfde periode toe van 1,5 tot 2 miljoen. De groei werd geregistreerd in de regio’s Groene Gordel, het Hageland en Leuven. Dat heeft Monique Swinnen, de Vlaams-Brabantse gedeputeerde voor Toerisme (CD&V), dinsdag bekendemaakt in Zoutleeuw.

“Steeds meer verblijfstoeristen komen naar het Hageland of de Groene Gordel voor de rust en het landschap, om er te wandelen of te fietsen. Het is belangrijk dat ze goed onthaald worden en op een kwaliteitsvolle manier kunnen overnachten”, zegt Swinnen.

In de Groene Gordel is het aantal gastenkamers bijna verdrievoudigd, tot een negentigtal. Het aantal vakantiewoningen verdubbelde er tot twintig. In het Hageland steeg het aantal gastenkamers van dertig tot vijftig. Het aantal vakantiewoningen steeg tot bijna dertig.

Ook het aantal logies voor doelgroepen zoals jeugd- en volwassenenverblijven kende in beide regio’s een stijging. Volgens Swinnen gaat het alsmaar beter met de kwaliteit en de diversiteit, wat zich vertaalt in enkele prijzen voor logies. Dat was onder meer het geval met Kasteelhoeve Wange in Landen.

De provincie zet in op een verdere groei en verbreding van het logiesaanbod. Zo wordt samen met de stad Leuven geïnvesteerd in een kampeerautoterrein aan het provinciedomein van Kessel-lo en wordt samen met het Agentschap voor Natuur en Bos werk gemaakt van bivakplaatsen langs de Demer tussen Werchter en Diest.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.