Nieuws Vlaams Brabant Sterke passagiersgroei op Brussels Airport

Sterke passagiersgroei op Brussels Airport

Sterke passagiersgroei op Brussels Airport

brussels airportIn januari hebben 1.481.275 passagiers Brussels Airport bezocht. Dat is een groei van 7,5% in vergelijking met januari vorig jaar. De sterke groei wordt enerzijds verklaard door meer passagiers die vanuit Brussels Airport vertrekken (+7,2% ten opzichte van januari 2015) en anderzijds door veel meer passagiers die op Brussels Airport overstappen op een andere vlucht (+11,9% ten opzichte van januari 2015). Deze grote groei van het aantal transferpassagiers bevestigt de sterke rol die Brussels Airport speelt als hub binnen het Star Alliance netwerk.

De passagiersgroei wordt opgetekend in de meeste segmenten. Vooral Brussels Airlines vervoert meer passagiers in vergelijking met januari vorig jaar, maar ook op de lange afstandsvluchten en bij de low cost maatschappijen zitten meer passagiers aan boord.

Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in januari een terugval van 2,4% ten opzichte van januari 2015. Dit verlies is volledig toe te schrijven aan het volvrachtsegment (-11,5%) waar Ethiopian Cargo niet langer vluchten van op Brussels Airport uitvoert omdat de maatschappij niet de nodige vervoersrechten heeft gekregen om haar activiteiten op Brussels Airport voort te zetten.

Het vrachtvervoer aan boord van passagiersvliegtuigen is gestegen met drie procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De vracht van express diensten is status quo gebleven in vergelijking met januari 2015.

Het aantal vluchten op Brussels Airport is amper gestegen. In vergelijking met januari 2015 zijn er slechts 0,9% meer vluchten. De grootste groei is er voor het aantal cargovluchten, het aantal passagiersvluchten is zo goed als status quo gebleven. Luchtvaartmaatschappijen zetten niet alleen grotere toestellen in, ze zijn ook meer passagiers per vlucht. De bezettingsgraad is sterk gestegen van 94 passagiers per vlucht in januari 2015 naar 100 passagiers per vlucht januari dit jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.