Nieuws Vlaams Brabant Steuntje voor bedrijven op zoek naar buschauffeurs

Steuntje voor bedrijven op zoek naar buschauffeurs

Steuntje voor bedrijven op zoek naar buschauffeurs

buschauffeursVeel bedrijven in Vlaams-Brabant zijn op zoek naar buschauffeurs. Maar die zoektocht verloopt moeizaam, onder meer door de veranderde wetgeving. Maar ook en vooral door de hoge kostprijs voor het behalen van een rijbewijs D. De ondernemingen krijgen nu een zetje van Keolis en Randstad die bereid zijn om de dure opleiding te betalen. Open Bus Days in Kortenberg en Neder-over-Heembeek moeten kandidaten lokken.

Keolis en Randstad zijn bereid om de dure opleiding te betalen voor het behalen van een rijbewijs D voor kandidaat-buschauffeurs. Dat maakten ze bekend in Kortenberg tijdens de eerste van twee Open Bus Days. Keolis is een van de grootste spelers op het vlak van personenvervoer op de baan in ons land.

In Halle, Brussel en Neder-over-Heembeek zijn er momenteel 35 vacatures voor buschauffeurs. “Het is al geruime tijd erg moeilijk om mensen te vinden die als buschauffeur aan de slag willen”, zegt Dimitri Feyaerts van Randstad Inhouse Services. Zo werd de wetgeving rond vakbekwaamheid van buschauffeurs onlangs verstrengd. Een groter obstakel is dat het behalen van een rijbewijs D vrij duur is. Dat is de reden waarom Keolis en Randstad de kosten op zich willen nemen voor mensen die in aanmerking komen voor deze job.

Nu zaterdag 20 augustus vindt de tweede Open Bus Day plaats in Neder-over-Heembeek. Tijdens de  wervingsdag kunnen gegadigden medewerkers van bedrijven ontmoeten. Ze krijgen uitleg over de vacatures en kunnen een proefritje met een bus maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.