Nieuws Vlaams-Brabant Steven en Liesbeth openen multifunctionele zaal en privé binnenspeeltuin

Steven en Liesbeth openen multifunctionele zaal en privé binnenspeeltuin

Steven en Liesbeth openen multifunctionele zaal en privé binnenspeeltuin

OPWIJK – Vanaf maandag 1 augustus gaat een nieuwe multifunctionele zaal met binnenspeeltuin open, de enige in Opwijk. “Een drukte van jewelste is bij ons uit den boze, want er moet vooraf gehuurd worden. Zomaar binnenvallen kan niet”, zegt mede-eigenaar Steven De Saar (44).

“Vanaf volgende week is Tosta beschikbaar voor verjaardagsfeestjes, vergaderingen, een gezellig samenzijn, een plaats om hobby’s te delen, een communie- of lentefeest, een show cooking, je zegt het maar”, zegt Steven. “Tosta is een multifunctionele zaal voor maximum 30 personen met een binnenspeeltuin van 96 m², uitgerust met een ballenwaterval, hindernissenparcours, loopbrug, trampoline, een peuterzone en nog heel wat andere spelmogelijkheden. Er is een volledig uitgeruste keuken voorhanden.”

Privésfeer

“Hiermee verwezenlijken wij een gezamenlijke droom”, voegt Liesbeth eraan toe. “We creëren een gelegenheid waar volwassen elkaar kunnen ontmoeten en kinderen intussen kunnen bewegen en zich uitleven. De drukte van een grote binnenspeeltuin zal je bij ons niet vinden. Het doel van onze kinderen Staf, Toon, mijn echtgenoot en ik is bezoekers blij te maken en een onvergetelijk moment of een mooie herinnering helpen realiseren. De naam Tosta is een samentrekking van de namen Toon en Staf. Zij vormden immers de drijfveer om deze uitdaging aan te gaan.”

Bijberoep

“De realisatie van ons project was geen evidentie door de strengere maatregelen bij een nieuwbouw”, zeggen Steven en Liesbeth. “Hier zijn we 3, 4 jaar mee bezig geweest. We werden ook afgeremd door de corona-periode. Hier zijn we toevallig beland. De gemeente ketste elk voorstel af. Zelf stelde het bestuur twee locaties voor: een lap grond naast het warenhuis Carrefour in de Nieuwstraat en de huidige locatie. Hier was het gemakkelijkst werken. Zeven parkeerplaatsen was verplicht; we hebben er acht. We hadden graag in een in- en uitrit voorzien, maar dat mocht niet van de Vlaamse overheid. We zitten hier immers langs een Gewestweg (de Steenweg op Vilvoorde 441, red.).”

Het echtpaar baat de zaal en de binnenspeeltuin uit in bijberoep. Steven is een polyvalent arbeider en Liesbeth (45) is onderwijzeres in de GO-school de Duizendpootrakkers. Steven en Liesbeth zijn uit Aalst afkomstig, maar we wonen al 20 jaar in Opwijk.

Info en reservaties: www.tosta-opwijk.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.