Nieuws Vlaams Brabant Stijgende vraag naar bewakingspersoneel van Seris en G4S

Stijgende vraag naar bewakingspersoneel van Seris en G4S

Stijgende vraag naar bewakingspersoneel van Seris en G4S

GVSHet zijn lucratieve tijden voor bewakingsfirma’s. Sinds de aanslagen in Zaventem en Brussel steeg de vraag met twintig procent, waarvan nu nog de helft over is. De bedrijven G4S uit Vilvoorde en Seris Security uit Diegem (Machelen) nemen massaal nieuwe werknemers aan.

De bewakingsfirma’s hebben de vraag naar bewakingspersoneel zien pieken na de aanslagen van 22 maart. Na de aanslagen kende de vraag een toename met twintig procent. Drie maanden later is dat wat teruggevallen. Maar nog altijd tien procent meer dan voor de aanslagen.

De Beroepsvereniging van Bewakingsondernemingen (BVBO), die bijna tachtig procent van de sector vertegenwoordigt, meldde begin juli dat de terreurdreiging en aanslagen al in 2015 de tewerkstelling in de private bewakingssector met 4,2 procent deden stijgen. Voor 2016 en dus ook de periode na de aanslagen had BVBO toen nog geen cijfers, maar de sector constateerde al dat de stijging versnelde.

De hele private bewakingssector telde eind vorig jaar zowat 15.000 werknemers. Bij de BVBO-leden, inclusief G4S en Seris, waren dat er 12.762 voltijdse personeelsleden. Dat zijn er 518 meer dan in 2014, een stijging van 4,2 procent. De BVBO-leden zagen de omzet vorig jaar met 3,3 procent toenemen tot meer dan 662 miljoen euro.

Vooral de statische bewaking van gebouwen en goederen nam toe, net als de persoonscontrole. Het segment luchthavens, treinstations en zeehavens kende de voorbije twee jaar ruim tien procent groei per jaar en is goed voor 23 procent van de omzet. De bewakingssector is vragende partij om verschillende niet-politionele taken over te nemen van de politie en andere bewakingsdiensten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer