STRADA Foto: STRADA

STRADA combineert kinesitherapie, training en coaching in één praktijk

Sportmedisch centrum STRADA in Leuven opent de deuren. De oprichters zullen op vrijdag 19 april iedereen officieel verwelkomen in hun nieuwe praktijk, waar sport en revalidatie samenkomen.

STRADA biedt zowel topsporters als recreatieve sporters een unieke plek waar ze hun sportieve ambities kunnen voortzetten onder begeleiding. De praktijk biedt ruimte voor (sport)kinesitherapie, training en coaching. Naast medische begeleiding is er een groeiend trainingsaanbod, gaande van personal training tot groepslessen.

Beweging voor iedereen
“In mijn groepspraktijk Kine-Corner merkten we een groeiende vraag van klanten om na hun revalidatieperiode onder deskundige begeleiding te blijven trainen. Dit bracht ons op het idee om STRADA op te richten,” aldus medeoprichter Maaike Mortier. Ze bundelde de krachten met Nette D’Haene en Lien Steurs om deze visie te realiseren.

“Als oprichters met een achtergrond in kinesitherapie zijn we bijzonder trots op het resultaat. Bij STRADA streven we ernaar een ontmoetingsplaats te creëren waar mensen, ongeacht hun sportniveau of achtergrond, samenkomen om te revalideren en te bewegen”, zegt D’Haene. “Ons team van therapeuten staat klaar om je te helpen bij het verhelpen en voorkomen van blessures, en om je trainingstraject te ondersteunen en te begeleiden,” vult Steurs aan.

Met een ruimte van 350 vierkante meter en geavanceerde trainingsapparatuur biedt STRADA een omgeving aan die elk sporthart sneller zal doen slaan.

Sportbegeleiding van A tot Z
Met een multidisciplinaire aanpak wil STRADA in de toekomst verschillende expertisegebieden gaan samenbrengen, waaronder kinesitherapie, sportgeneeskunde, voedingsadvies en sportpsychologie. Deze holistische benadering wordt ondersteund door een team van gedreven therapeuten met een diepe passie voor beweging en
gezondheid.

Pieter De Wortelaer, de Leuvense fanatieke ultraloper die al enkele (inter)nationale successen op zijn conto heeft staan, test al even het aanbod uit bij STRADA: "Ik focus
me bij STRADA op krachttraining en blessurepreventie voor mijn komende wedstrijden. Hier vind ik de ondersteuning en expertise die ik nodig heb om mijn prestaties naar een hoger niveau te tillen."

De samenwerking tussen Nette D’Haene, Maaike Mortier en Lien Steurs brengt een unieke combinatie van expertise naar het Leuvense sportlandschap. Met de olympische ervaring van Steurs (o.a. hoofdkinesist bij de Red Panthers), de gevestigde achtergrond van Mortier (oprichtster van Kine-Corner) en de vastberadenheid van
D’Haene (werkzaam bij de Woman Football Academy), streven de drie oprichters ernaar om STRADA te positioneren als een essentiële speler in de lokale sportwereld.

oprichters STRADA
De oprichters van STRADA Nette D’Haene, Maaike Mortier en Lien Steurs.