Nieuws Vlaams Brabant Streekproducten vinden andere afzetmarkten

Streekproducten vinden andere afzetmarkten

Streekproducten vinden andere afzetmarkten

streekproductenDe vzw Streekproducten Vlaams-Brabant en producenten uit de provincie vestigden bij Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) de aandacht op het belang van producten uit eigen regio. Ze deden dat niet zomaar. Steeds meer producenten trekken naar supermarkten. Dat bedreigt het voortbestaan van de streekproductenwinkels. Dat is al zeker het geval in Grimbergen, een van de belangrijkste verdeelpunten in Vlaams-Brabant.

De Vlaamse overheid maakt een einde aan het project Werkervaringsplan-Plus. Dat heeft grote gevolgen voor de streekproductenwinkel in Grimbergen. De toekomst oog plots erg onzeker.

In Grimbergen werden door het tewerkstellingsproject gedurende twaalf jaar langdurig werkzoekenden geactiveerd. Na een jaar werkervaring stroomden zij meestal door naar het reguliere arbeidscircuit.

De beheerder van streekproductenwinkel 3WPLUS moet op zoek naar een andere formule voor de verdeling van streekproducten. Veel producenten trekken nu al naar de grootwarenhuizen. De grootdistributie heeft hen duidelijk ontdekt.

Voor de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant blijft het promoten van eigen producten via alle mogelijke kanalen noodzakelijk. Vlaams minister-president Bourgeois ontving van een delegatie een mand met streekproducten én een duidelijke boodschap. Streekproducten Vlaams-Brabant streeft naar blijvende promotie en vindt het een vast onderdeel van het toeristische aanbod.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.