Nieuws Vlaams Brabant Strijd om 195 jobs bij Vinçotte

Strijd om 195 jobs bij Vinçotte

Strijd om 195 jobs bij Vinçotte

De vakbonden bij het inspectiebedrijf Vinçotte roepen alle werknemers op om op dinsdag 2 mei het werk neer te leggen. Naast een staking willen de bonden ook betogen voor de hoofdzetel in Vilvoorde. Het protest volgt op de aankondiging van de directie dat 195 jobs moeten sneuvelen.

De directie maakte op 21 april een grondige herstructurering bekend. Ze verwijst naar het verlies aan marktaandeel en het feit dat het bedrijf geconfronteerd wordt met veranderende behoeften van de klanten.

Om de toekomst van het bedrijf te verzekeren stelde de directie een transformatieplan op. Daarmee wil de werkgever de onderneming moderniseren en digitaliseren. Vinçotte wil zich in de toekomst ook focussen op marktsectoren waarin het leidend kan zijn in de Benelux.

De herstructurering gaat gepaard met het verlies van 195 banen. De vakbonden eisen de onmiddellijke intrekking van die ontslagen. Ook de maatregel om alle collectieve akkoorden op te zeggen, die tegelijk met de herstructurering werd aangekondigd, moet worden ingetrokken.

Bij Vinçotte heerst al een hele tijd sociale onrust. De stakingsaanzegging voor 2 mei werd een week vooraf aan de directie overgemaakt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Kampenhout
Kampenhout

Artoos group haalt groot raamcontract binnen

KAMPENHOUT/GANSHOREN –  Het communicatieproductiebedrijf artoos group uit Kampenhout/Ganshoren heeft een belangrijke raamovereenkomst gesloten met de Vlaamse overheid. Het akkoord moet… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer