Nieuws Vlaams-Brabant Onderzoek naar maatregelen die wateroverlast op industriezones moeten tegengaan

Onderzoek naar maatregelen die wateroverlast op industriezones moeten tegengaan

Credit: ssj-Nieuwsblad

Onderzoek naar maatregelen die wateroverlast op industriezones moeten tegengaan

BEERSEL/DROGENBOS – Er komt een onderzoek naar mogelijke maatregelen die bedrijvenzones in de Zennevallei, onder andere in Lot (Beersel) en Drogenbos, kunnen beschermen tegen wateroverlast. De provincie heeft het Leuvense studiebureau Vectris hiervoor aangesteld. 

De problematiek stelt zich onder andere op de bedrijvenzone Breedveld en in de zone langs de Paul Gilsonlaan in Drogenbos. Vorig jaar kampten de sites met zware waterloverlast na de hevige regenbuien.

Nu wordt er samen met de aanwezige bedrijven gezocht naar oplossingen om de wateroverlast aan te pakken. Er is onder andere sprake van waterbuffering en het meanderen van de Molenbeek. Ook wordt er gedacht aan de ontwikkeling van ecologie en belevingswaarde.

Samen met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) maakt de provincie een landinrichtingsproject voor de Molenbeek op, ook onder meer bedoeld om wateroverlast tegen te gaan.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.