Succes voor online zorgaanbod senioren

[caption id="attachment_7742" align="alignleft" width="300"]Philippe Moris (links) en Tim Mertens op de werf, twee weken voor de opening van de nieuwe Residentie Hertog Jan in Kortenberg. Philippe Moris (links) en Tim Mertens op de werf, twee weken voor de opening van de nieuwe Residentie Hertog Jan in Kortenberg.[/caption]

De website Woonzorgweb bestaat een jaar. Volgens Tim Mertens, mede-oprichter en bedenker van de website, heeft ze in die tijd haar nut meer dan bewezen. De website Woonzorgweb.be werd in juni 2014 gelanceerd door drie jonge ondernemers uit Vlaams-Brabant: Marketeer Tim Mertens (Wemmel) en de webspecialisten Olivier Jacquet (Vilvoorde) en Bart Noppen (Kortenberg). Alle informatie, waaronder de dagprijzen, van meer dan duizend woonzorgcentra en serviceflats (70% van de markt) werd door verantwoordelijken zelf geüpload en aangepast. Van een kleiner deel (de resterende 30% van de markt) is enkel de basis informatie beschikbaar. De website bracht op 1 jaar tijd al meer dan 160.000 bezoekers in contact met meer dan 1.450 rusthuizen en serviceflats in Vlaanderen.

"Afgelopen maanden waren de woonzorgcentra een hot topic in de media", zegt Mertens. "Vaak vanuit een kritisch oogpunt. Feit is dat ze absoluut noodzakelijk zijn. Zeker met de vergrijzing. Op die nood spelen we in met Woonzorgweb.be. Door mensen eenvoudig in contact te brengen met meer dan 1.450 rusthuizen en serviceflats in Vlaanderen, maken we een snelle en efficiënte verbinding tussen sector en de vele duizenden mensen die op zoek zijn."

"We kunnen niet beloven dat de zoektocht gemakkelijk wordt. Wel gemakkelijker", zegt Mertens."Dat weten we dankzij regelmatige bevraging van onze bezoekers. De tevredenheid over onze dienst is er alvast. De interactie kan soms nog beter, maar daar werken we aan. Onze contacten met de sector verlopen zeker positief. Het is bijzonder fijn om ook door hen aangemoedigd te worden."

"Onze nieuwe residentie in Kortenberg gaat eind deze maand open", zegt Philippe Moris, voorzitter van de vzw Residentie Hertog Jan. "Een modern woonzorgcentrum moet meegaan met de tijd. Dat is meer dan WiFi bieden, een duidelijke aanwezigheid op het internet is belangrijk. Ongeveer de helft van onze eerste residenten die we eind deze maand verwelkomen komen via Woonzorgweb."

Serviceflats blijken niet alleen als woonoplossing gegeerd, maar ook als investering. "De rubriek 'serviceflats te koop' is de rubriek met het kleinste aanbod", zegt Mertens. "Toch lokt deze rubriek vlot een derde van onze bezoekers. Binnenkort komt er nog een belangrijke rubriek bij: thuiszorg. Het was van bij het begin onze ambitie een website te zijn met woonoplossingen voor later. En daar hoort thuiszorg zeker bij. Met een simpele zoekopdracht zal je het aanbod aan rusthuizen, serviceflats en thuiszorg in je buurt kunnen zien. Een dienst waar we veel van verwachten en waar veel mensen naar uitkijken."