Nieuws Vlaams Brabant Supersnel sociaal akkoord bij Aviapartner

Supersnel sociaal akkoord bij Aviapartner

Supersnel sociaal akkoord bij Aviapartner

aviapartnerDe drie vakbonden en de directie van bagageafhandelaar Aviapartner hebben woensdagavond een akkoord bereikt tijdens het overleg over de staking bij een deel van het personeel op Brussels Airport in Zaventem. Dat akkoord wordt voorgelegd aan het personeel. In afwachting blijft de staking, die om 13 uur uitbrak, voortduren.

“We hebben een verdedigbaar akkoord bereikt. We hebben alles verkregen wat we gevraagd hebben”, zegt Bjorn Vanden Eynde, vakbondssecretaris van ACV-Transcom. Het gaat dan onder meer om de uitbetaling van een kilometervergoeding voor het personeel dat in de periode na de aanslagen in Brussel elders aan de slag moest. Ook wordt een dagvergoeding van 35 euro uitbetaald aan wie in het buitenland aan de slag moest, op de luchthaven van Rijsel in Frankrijk.

De bagagisten en een deel van de passagiersdienst van bagageafhandelaar Aviapartner hebben woensdag rond 13 uur het werk neergelegd op Brussels Airport. Een gebrek aan dankbaarheid voor de flexibiliteit van het personeel na de aanslagen van 22 maart zat het personeel hoog. Een fout met de loonbrieven was de spreekwoordelijke druppel.

De staking kwam uitvoerig aan bod op het congres van Voka dat woensdag in Brussel plaatsvond. Voka-voorzitter Paul Kumpen nam daar de vakbonden onder vuur. “De actie kon niet slechter getimed zijn. Net op het moment dat iedereen zich de naad uit het lijf werkt om de luchthaven weer op te starten”, zei Kumpen voor aanvang van het congres.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.