Suyin Aerts van X-Treme Creations (rechts). Suyin Aerts van X-Treme Creations (rechts).

Suyin Aerts van X-treme Creations staat in finale van ‘Strafste Onderneemster van Vlaams-Brabant’

De zoektocht naar Dé strafste onderneemster van Vlaams-Brabant nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen we deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Suyin Aerts van X-Treme Creations uit Zaventem. "Ik doe nooit mee puur om te winnen, maar eens ik zo ver geraak, komt mijn topsportersmentaliteit naar boven."

Suyin Aerts is de topvrouw achter het bedrijf X-Treme Creations. De naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de kans dat je een constructie van het bedrijf hebt gezien, is groot. Zo plaatste het bedrijf een grote groene appel op het Magritte museum in Brussel en op het Electric Love Festival prijkte zijn 18 meter hoge robot op de mainstage. Die viel in 2023 dan ook in de prijzen bij de FESPA Gold Awards.

X-treme Creations is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en realisatie van visueel marketingmateriaal voor festivals, evenementen, artiesten en modemerken. Aerts combineert haar werk met een job als moderator, host en interviewer voor B2B events in verschillende talen en ze werkt in de televisiewereld. Daarbij bracht ze in 2022 haar eerste boek uit, en ze is momenteel volop bezig met de voorbereidingen voor de lancering van haar tweede boek.

Lees ook: Dit zijn de vijf genomineerden voor dé Strafste Onderneemster van Vlaams-BrabantAerts kwam terecht in de ondernemerswereld na een carrière als ballerina in de jaren 90 en als hoofdrolspeler in de Belgische VT4-serie Vennebos. Het was haar man die haar inspireerde om mee in het bedrijf te stappen. "Als generalist is ondernemen en mijn eigen ding doen iets wat aansluit bij mijn waarden en normen. We bestaan ondertussen dertig jaar en ik houd me vooral bezig met de financiële en strategische kant van het bedrijf. Maar daar hoort HR, communicatie en marketing bij."

Wat Aerts van haar nominatie vindt? "Ik bloos er nog steeds van", reageert ze. "Mijn ouders en dochters hebben ook gestemd. Dat doet me ontzettend veel plezier. Ze zeggen wel eens: je bent maar zo sterk als je netwerk en inderdaad, op moeilijke en belangrijke momenten is het fijn om te weten dat mensen je steunen."

Topsportersmentaliteit

Winnen is voor Aerts geen must, maar ze kan haar ex-topsportersspirit toch niet zomaar onder stoelen of banken steken. "Ik begin nooit aan een wedstrijd puur om te winnen, maar eens ik zo ver geraak, komt mijn topsportersmentaliteit naar boven en wil ik wel graag winnen. 8 maart is voor mij sowieso een belangrijke dag. Zeventien jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Het zou dan die dag extra feest zijn. Bovendien zou die titel een mooie kers op de taart zijn voor het 30-jarig bestaan van het bedrijf."

Lees ook: Wielersport en veiligheid: X-Treme Creations heeft een oplossingDat vrouwen nog steeds internationaal gevierd moeten worden, vindt Aerts belangrijk. "Ik probeer vrouwen al jaren meer in de schijnwerpers te zetten. Soms denken we dat we er al zijn, maar dat is niet zo. Voor mij blijft het dus belangrijk om op een dag extra aandacht te hebben voor vrouwen. Al zou dat eigenlijk elke dag het geval moeten zijn."

Waarom onze lezers op haar moeten stemmen? "Omdat ik de rol als 'rolmodel' echt serieus neem, ook zonder de titel. Ik spendeer veel tijd als mentor voor jonge mensen, vaak vrouwen. Met mijn boek wil ik ook aantonen hoe belangrijk het is om de juiste vragen te stellen."

Je kan je stem voor Suyin of een van de andere onderneemsters uitbrengen tot en met 3 maart via deze link.