Nieuws Vlaams-Brabant Sweepatic tankt groeikapitaal

Sweepatic tankt groeikapitaal

Team van Sweepatic.

Sweepatic tankt groeikapitaal

LEUVEN – Cyberbeveiligingsbedrijf Sweepatic, met hoofdzetel in Leuven, haalt 2,8 miljoen euro op bij TIIN Capital’s Dutch Security Techfund (NL), eCAPITAL (DE) en PMV (BE). Sweepatic zal deze investering gebruiken om groei te financieren en de leidende rol in de EASM markt in Europa te versterken.

Sweepatic’s External Attack Surface Management (EASM) Platform geeft organisaties een direct overzicht van hun internet gerichte assets en de daarbij behorende risico’s waar zij zich vaak niet van bewust zijn. Op deze manier kan Sweepatic hen helpen zich op een proactieve manier te weren tegencyberaanvallen.

Klantenbestand

Sweepatic’s klantenbestand bestaat onder meer uit Lineas (logistiek), Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (zorg), Reynaers Aluminium (productie), CFE (bouw) en Sibelga (nuts). “Wij zijn erg enthousiast over ons partnerschap met PMV en cybersecurityinvesteerders zoals TIIN Capital en eCAPITAL. Wij kijken ernaar uit om met behulp van hun kennis en ervaring onze ambities te verwezenlijken en te groeien als Emerging Technology Vendor. Met de nieuwe investering zal Sweepatic haar go-to-market strategie en productinnovatie verder kunnen versterken en duurzame relaties opbouwen met klanten en partners”, aldus oprichter en CEO Stijn Vande Casteele.

Erkenningen

Buiten Europa heeft Sweepatic inmiddels ook voet aan de grond gekregen door bij de RSA conferentie in de VS twee Global Infosec Awards in de wacht te slepen. Eén voor innovatie in Attack Surface Management en daarnaast de publiekskeuze in Digital Footprint Security. Daarnaast wordt het bedrijf door Gartner inmiddels erkend als een EASM Emerging Technologies Vendor. Dit jaar ontving Sweepatic het Cybersecurity ‘Made in Europe’ label. Dit label onderstreept de Europese identiteit van een bedrijf en kan gezien worden als een bewijs van betrouwbaarheid voor de oplossingen die Europese IT security bedrijven bieden. Dit label wordt toegekend door de European Cybersecurity Organisation (ECSO).

Over Sweepatic

Sweepatic is een Europees leider op het gebied van External Attack Surface Management. Het CloudBased platform automatiseert het continu in kaart brengen, monitoren en beheren van alle met internet verbonden activa en risico’s. Het Sweepatic platform is 24/7 actief en levert observaties van de Attack Surface via meldingen en een gebruiksvriendelijk dashboard. Op deze manier ondersteunt Sweepatic organisaties bij het structureren en verkleinen van hun externe Attack Surface, waardoor ze een minder interessant doelwit zijn voor cybercriminelen. Sweepatic werd eind 2016 opgericht door Stijn Vande Casteele en Martin Čarnogurský. Twee jaar geleden haalde het bedrijf al 1 miljoen euro op bij Duitse investeerders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Carla en co planten bedrijfsbos

LEUVEN/VILVOORDE/TIELT-WINGE - Accountancykantoor Fiscadvies uit Leuven heeft afgelopen weekend ongeveer 1.500 bomen geplant op een stuk onvruchtbare landbouwgrond in Meensel-Kiezegem… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

5 falingen

ZAVENTEM/MEISE/WEZEMBEEK-OPPEM/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 5 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer