Nieuws Vlaams Brabant Switch wil Easy-m in Leuven en Vilvoorde overnemen

Switch wil Easy-m in Leuven en Vilvoorde overnemen

Switch wil Easy-m in Leuven en Vilvoorde overnemen

easy-mSwitch wil sectorgenoot Easy-m overnemen. De Apple-verdeler heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de Belgische Mededingingsautoriteit. In Vlaams-Brabant telt Easy-m drie winkels: een in Vilvoorde en twee in Leuven, op de Bondgenotenlaan en het Engels Plein. Het doelpubliek is trendy en kapitaalkrachtig.

De Belgische Mededingingsautoriteit buigt zich over het samengaan van Switch (IT Pro) en Easy-m (Maes). Dat zijn de twee grootste Appleverdelers in ons land. De aanmelding, waarin Switch het voornemen uitte om de controle te verwerven over sectorgenoot Easy-m, dateert van 4 november.

De zaak komt in aanmerking voor een vereenvoudigde procedure. Opmerkingen moeten voor 16 november kenbaar gemaakt worden. Beide bedrijven bewaarden woensdag urenlang het stilzwijgen. Tot Switch de plannen schoorvoetend moest toegeven.

Easy-m is de grootste Belgische Appleverdeler. De keten telt 250 medewerkers en werd in 1937 opgericht in Herentals. Het bedrijf kende de afgelopen jaren een grote groei door een overname in 2008 (Easyware) en twee overnames in 2012 (MacLine en drie vestigingen van Photo Hall). Vorig jaar werd Abelsys overgenomen. Nu ondergaat het hetzelfde lot en komt het in handen van Switch.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.