Nieuws Vlaams Brabant Sylvania wil geen enkel product in Tienen houden

Sylvania wil geen enkel product in Tienen houden

Sylvania wil geen enkel product in Tienen houden

Er is nog geen duidelijkheid over de timing voor de stopzetting van de productie bij lampenfabrikant Sylvania in Tienen. De directie wil de productie overhevelen naar het buitenland en dat zo snel mogelijk. Tegenvoorstellen van de vakbonden om enkele producten in Tienen te houden werden geweigerd. Dat zet kwaad bloed.

De vakbonden hebben maandag boos de onderhandelingstafel verlaten. Bij gesprekken over de herstructurering verwijten ze de directie dat die onduidelijk blijft antwoorden op enkele vragen. “Onder meer op onze vraag naar een toekomstvisie op lange termijn kregen we geen duidelijk antwoord”, zegt Peter Huybrighs (ACV).

De sluiting van de productieafdeling gaat 170 banen kosten. Slechts een dertigtal werknemers in ondersteunende diensten kan aan de slag blijven. Dat cijfer blijft onveranderd.

Het Chinese Shanghai Feilio Acoustic nam eind vorig jaar de fabriek in Tienen over. Op 2 december werd de stopzetting aangekondigd wegens de oplopende verliezen van de voorbije jaren en het ontbreken van toekomstperspectieven.

Het bedrijf wil in de verlichtingssector blijven. Maar dan wel met een gloednieuw product. Om welk product het gaat, wil de directie niet kwijt. Wel dat het gekoppeld wordt aan een verhuizing naar het buitenland. De precieze locatie werd nog niet meegedeeld. Eerder circuleerde de naam van de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.