Nieuws Vlaams Brabant Tachtig medewerkers moeten afvloeien bij Asco in Zaventem

Tachtig medewerkers moeten afvloeien bij Asco in Zaventem

Tachtig medewerkers moeten afvloeien bij Asco in Zaventem

ascoAsco Industries beëindigt de samenwerking met tachtig contractuelen en interimwerknemers. Dat heeft het bedrijf in luchtvaartonderdelen uit Zaventem aangekondigd tijdens een ondernemingsraad.

Asco maakt onderdelen voor Boeing en Airbus. Het bedrijf heeft ook een productieafdeling in de Verenigde Staten.

Het contract van de tachtig medewerkers zal niet worden verlengd. Het gaat vooral om arbeiders. De directie geeft nog geen toelichting. De vakbonden deden dat wél.

In een reactie stelt vakbondssecretaris Paul Corbeel (ACV) dat hij vreest dat het hier niet bij zal blijven. “De directie heeft deze beslissing naar eigen zeggen genomen omdat de bestellingen in de luchtvaartindustrie verminderd zijn. Ik vrees dan ook dat dit de voorbode is voor nog meer besparingen”.

“Werknemers met een contract van bepaalde duur hadden bij Asco in het verleden na verloop van tijd altijd uitzicht op een vast contract. Het bedrijf investeert immers heel wat in vorming. Het is een slecht teken dat ze nu zo’n grote groep laten.”

Omdat het niet om vaste werknemers gaat, is er geen sprake van een collectief ontslag. De informatie- en consultatiefase uit de wet-Renault wordt dan ook niet opgestart.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.