Nieuws Vlaams Brabant Tafelrond klaar voor heropening

Tafelrond klaar voor heropening

Tafelrond klaar voor heropening

tafelrondDe renovatie heeft jaren aangesleept. Maar eind april is het zover. Dan opent het Tafelrond in Leuven opnieuw de deuren. En meteen op volle kracht. Het historische gebouw herbergt dan een hotel, een restaurant, vergaderruimten en zelfs een heuse opnamestudio.

Het Tafelrond is een gotisch gebouw op de Grote Markt in Leuven dat opgericht werd tussen 1480 en 1487 naar het ontwerp van Mathieu de Layens, de architect van het Leuvense stadhuis. Het werd in 1818 afgebroken en vervangen door een nieuwbouw in empirestijl. Bij aanvang van de Eerste Wereldoorlog werd het gebouw verwoest.

Na afloop van het grote conflict werd het oorspronkelijke Tafelrond op dezelfde wijze heropgebouwd. Tot 2002 was het de zetel van de Nationale Bank.

Jan Callewaert, de grote baas van het Leuvense technologiebedrijf Option, kocht het pand in 2005. Hij legde daarvoor liefst 6,4 miljoen euro op tafel. Na jaren van renovatie opent het Tafelrond over enkele maanden opnieuw de deuren.

“Het hotel zal 44 kamers omvatten, onder meer twee grote suitekamers onder het dak. Daarnaast is er plaats voor een restaurant met negentig plaatsen binnen en nog eens 45 in een binnentuin. Er is ook een private diningroom met 45 plaatsen, een orangerie waar recepties kunnen gegeven worden en een eventruimte met een vijftigtal plaatsen”, zegt Callewaert.

Het toetje is een opnamestudio voor livedebatten en lezingen. Het proefdraaien begint eind april. De grote opening heeft al een datum: 7 juni.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN -  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness,… Lees meer

Aarschot
Aarschot

Cafébaas overleden

AARSCHOT - In Rillaar bij Aarschot is afscheid genomen van Jan Trevels. Samen met zijn partner Nelly stond hij achter… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer