Nieuws Vlaams Brabant Tafelrond krijgt avant-première van Open Monumentendag

Tafelrond krijgt avant-première van Open Monumentendag

Tafelrond krijgt avant-première van Open Monumentendag

Tafelrond 186Het gloednieuwe horecacomplex Tafelrond op de Grote Markt in Leuven kreeg zaterdag de eer in avant-première Open Monumentendag in Vlaanderen te openen. Dat de Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, afwezig bleef, kon de pret niet storen. Het restaurant draait inmiddels, op het hotel is het nog wachten tot oktober.

Met werken van dit kaliber is vertraging niet uit te sluiten. Maar de opening van het hotel The Fourth laat nu echt wel op zich wachten. Juni werd augustus en augustus wordt nu oktober. Mensen die online een kamer willen reserveren, komen van een kale reis thuis. Ging er geen hotel komen in Tafelrond?

Het horecacomplex kreeg zaterdagvoormiddag hoog bezoek. In het gerestaureerde Tafelrond werd immers in avant-première de 28ste editie van Open Monumentendag feestelijk geopend. De Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) was op de afspraak, in tegenstelling tot Bourgeois. Hij werd vervangen door Sonja Vanblaere, administrateur-generaal van het agentschap onroerend erfgoed.

Het beschermde Tafelrond is dit jaar na een decennium van stilstand aan een nieuw leven begonnen. Na een verbouwing, de sloop van recente toevoegingen en de bouw van een nieuwe vleugel is het complex omgetoverd tot een moderne ontmoetingsplaats met hotel, restaurant, vergaderzalen en een opnamestudio. Eigenaar is Jan Callewaert, de baas van het Leuvense technologiebedrijf Option.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.