taparesto

Taparesto Gustave opent de deuren in huis van voormalig burgemeester

ZOUTLEEUW - Damon Vandenreyt (24) opent Gustave op de Grote Steenweg in Zoutleeuw. Hij bouwde hiervoor het beschermde historisch herenhuis van Gustave Deschrynmaekers, voormalig burgemeester van Dormaal, uit 1850 om tot een trendy tapasresto en bar. “Gezelligheid en lekker eten en drinken staan hier centraal”, zegt de jonge ondernemer.

Damon Vandenreyt runt momenteel een kledingzaak, Voltage, in hartje Landen. In juni volgend jaar stopt de huurovereenkomst. “Ik heb eraan gedacht om een andere locatie te zoeken, maar de horecakriebels namen het over”, zegt Damon lachend. “Mijn mama runde vroeger een taverne in Zoutleeuw en eigenlijk zaten we al lang met het idee in ons hoofd om opnieuw een horecazaak op te starten. Toen ik vorig jaar de kans kreeg om het unieke pand van wijlen Gustave Deschrynmaekers aan te kopen, viel de puzzel in mekaar.”

 

Het pand is gelegen aan de Grote Steenweg in Zoutleeuw. — © VDT

Na de aankoop volgde de restauratie van het pand. “Dat heeft ons toch wel heel wat moeite gekost”, geeft Damon te kennen. “Het huis stond drie jaar leeg en er was wel wat werk te verzetten om het om te vormen tot een horecazaak. In samenspraak met Onroerend Erfgoed konden we enkele authentieke elementen zoals de vloer en de rozetten integreren in een hedendaags en gezellig interieur, waarbij we hulp kregen van Dr.Light en Dr.Home, twee zaken uit Zoutleeuw.”

Het resultaat is indrukwekkend. Bij het binnenkomen in een ruime hal met hoog plafond kan je in de ruimte rechts terecht in een loungeruimte, waar je gewoon iets kan drinken of kunt aperitieven voor je aan tafel gaat. Links bevindt zich het eetgedeelte voor 50 personen. Verder de hal door kan je achteraan rechts de toogruimte en een shop ontdekken met de wijnen en andere dranken van op de menukaart. En links achteraan is er de ‘jungle lounge’, waar je zicht hebt op het ruime buitenterras.

De authentieke vloer werd behouden. — © VDT

“We hebben een brede menukaart”, vertelt Damon. “We serveren zowel de Italiaanse en de Spaanse keuken, als de Vlaamse keuken. Voor ieder wat wils dus. Onze kok Michael Hahn brengt het voor elkaar. Ikzelf zal met Angie in de bar staan. En mijn vriend en mama schieten ook mee te hulp.”

Gustave is open van 9 tot 22 uur op maandag, woensdag, donderdag en zondag, van 9 tot middernacht op vrijdag en van 17 uur tot middernacht op zaterdag. “En dagelijks bieden we van 9 tot 11 uur ook ontbijt aan”, besluit Damon. Alle info vind je op www.gustave.bar.be.