Nieuws Vlaams-Brabant Techgigant schaart zich achter start-up accelerator

Techgigant schaart zich achter start-up accelerator

Techgigant schaart zich achter start-up accelerator

VILVOORDE/LEUVEN – Technologiebedrijf Oracle, met Belgische zetel in Vilvoorde, sluit zich aan als partner bij start-up accelerator Start it @KBC. Oracle wil zijn wereldwijde start-up programma lokaal verder verankeren. Tegelijkertijd haalt Start it @KBC nog meer technologische expertise aan boord waar startende bedrijven volop van kunnen profiteren.

Het partnerschap van Oracle en Start it@KBC genereert heel wat voordelen. De experts van Oracle zullen workshops geven aan de start-ups in de Start it @KBC community over high level technologie, maar evengoed over sales en business development. De start-ups kunnen ook rekenen op mentoring en ze kunnen gratis gebruik maken van de Oracle Cloud. Maar misschien wel de grootste meerwaarde van de samenwerking is het netwerk van Oracle, waarop start-ups een beroep kunnen doen. Ze krijgen de kans om mee te gaan naar de grootste tech events ter wereld en ze krijgen ook toegang tot de klanten van Oracle.

Macty

De Leuvense fashion tech start-up Macty, recent winnaar van de innovatie-award van EURid, maakt nu al deel uit van zowel Start it @KBC als van ‘Oracle for Startups’, het globaal ecosysteem voor technologische start-ups van de nummer 1 ter wereld in de levering van bedrijfssoftware. “De programma’s zijn bijzonder complementair”, zegt founder en CEO Susana Zoghbi (foto onder) van Macty. “We kunnen langs beide kanten rekenen op inspirerende workshops en mentoren. Zo hebben we al de kans gekregen om te pitchen op conferenties en events van absolute wereldklasse. Bovendien kunnen we aan co-innovatie doen met techtoppers waar we als start-up anders alleen maar van kunnen dromen.”

Lokale partner

“Het partnerschap met Start it @KBC past perfect binnen dat grotere ecosysteem”, legt Jan Ronsse, Managing Director voor Oracle België uit. “We kregen wereldwijd veel aanvragen voor een plek in ons programma. Daarom hebben we dit uitgebreid en zijn we beginnen zoeken naar de beste lokale partners. Start it @KBC en Oracle zijn een perfecte match op meerdere vlakken. We delen dezelfde visie op start-ups: we geloven allebei dat ze een belangrijke bijdrage leveren in het aandrijven van innovatie.” Voor Start it@KBC is de komst van Oracle een goede zaak omdat de start-up accelerator nog meer technologische expertise aan boord haalt waar startende bedrijven volop van kunnen profiteren.

Geen aandelen

Oracle en Start it@KBC nemen geen aandelen in de bedrijven die ze begeleiden. Start it@KBC heeft al partnerschappen met  Accenture, Cronos Groep, Flanders DC, imec, joyn, KBC, Mobile Vikings, Pfizer, Telenet, Universiteit Antwerpen & lokale academische partners.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.