Nieuws Vlaams Brabant Technology Truck bezoekt scholen in Vlaams-Brabant

Technology Truck bezoekt scholen in Vlaams-Brabant

Technology Truck bezoekt scholen in Vlaams-Brabant

truckVier jaar lang doet een speciale ‘Technology Truck’ in Vlaams-Brabant en Brussel de technische scholen aan om de leerlingen kennis te laten maken met de nieuwste technologieën. De truck, propvol technische snufjes, werd voorgesteld bij de VDAB in Heverlee.

De technologie-truck zal de komende in totaal 23 technische scholen in Vlaams-Brabant en twee  scholen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bezoeken om de leerlingen te onderwijzen in de recentste Industrie 4.0-technologieën. De bedrijven SMC Pneumatics, Siemens, FANUC en SICK investeren samen zowat een miljoen euro in het project om techniek-leerlingen te informeren over de nieuwste ontwikkelingen inzake industriële automatisatie en ’The Factory of the Future.’ De industrie van de toekomst heeft immers hooggeschoolde technici nodig. Het project wordt ondersteund door het Regionaal Technisch Centrum (RTC) Vlaams-Brabant en het Regionaal Tewerkstellingsfonds voor arbeiders van de Metaalverwerkende nijverheid (RTM) Vlaams-Brabant.

Elke technische school in Vlaams-Brabant krijgt tijdens het schooljaar deze trailer met een unieke didactische opstelling op bezoek en dit telkens vier schooldagen lang. Een technical trainer van SMC geeft de opleidingen en wordt daarin bijgestaan door de partners Siemens, FANUC en SICK. In totaal zullen er 480 dagen opleiding worden gegeven. In de truck staat een volledige productielijn opgesteld waarbij alle technologieën aan bod komen: RFID, robotica, I/O-link, elektrische assen, HMI, Profinet, safety, energy saving, sensortechnologie, vision control, frequentieregelaars, hydraulica en pneumatica. Het programma voor de leerlingen wordt in samenspraak met de trainer telkens op maat gemaakt. Zo kunnen leerlingen oefenen met duur en up-to-date materiaal dat een school niet altijd kan betalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer