Nieuws Vlaams-Brabant Ter land en ter zee: platform integreert en centraliseert complexe bedrijfscommunicatie

Ter land en ter zee: platform integreert en centraliseert complexe bedrijfscommunicatie

Communicatie is niet altijd even gemakkelijk.

Ter land en ter zee: platform integreert en centraliseert complexe bedrijfscommunicatie

ZAVENTEM – Het Belgische cloudintegratieplatform Montova, van de hand van IT-bedrijf Brain²,  heeft recent haar oplossing uitgerold bij twee grote spelers in de maritieme logistiek. Zowel het Zeebrugse ECS, speler in supply chain logistics en intermodale transportoplossingen en de Antwerpse haventerminal MPET maken gebruik van de oplossing van de Zaventemse technologiespeler. Daarmee doen de twee grootste Belgische havens een beroep op Belgische software.

Montova is een communicatie- en electronic data interchange-platform (EDI) dat gespecialiseerd is in de digitale communicatie- tussen verschillende bedrijven en organisaties. Via cloud-integratie worden heel wat interne en externe processen geautomatiseerd. Toegankelijkheid en transparantie zijn daarbij van cruciaal belang, maar ook de schaalbaarheid van het platform is een belangrijke troef die zowel ECS als MPET overtuigde om met de toepassing van Montova aan de slag te gaan. Bovendien is Montova een managed solution wat ervoor zorgt dat er geen afhankelijkheid is van interne IT-experten of resources. Dat zorgt voor een significant lagere operationele kost.

Korte communicatielijn

“Voor het lokaal management van bedrijven die in een internationale context werken, is het een meerwaarde om een korte communicatielijn te hebben met Montova en bovendien gebruik te kunnen maken van lokale kennis”, meent Wim Laureys, sales manager bij Montova. Dat ECS en MPET ondanks hun internationale karakter toch voor Belgische software kiezen, is volgens hem niet toevallig. “Als Belgisch platform moet je extra inventief, creatief en flexibel zijn om te kunnen concurreren met grotere buitenlandse spelers. Dat vertaalt zich in de kwaliteit van Montova.”

Flexibel en schaalbaar

De maritieme logistiek is steeds in verandering, wat bedrijven dwingt om snel te kunnen schakelen en te communiceren. MPET staat bijvoorbeeld in nauw contact met meer dan zestig partners, waaronder trein- en truckbedrijven, de douane en Antwerpse havendiensten. Die partners wisselen regelmatig van communicatie- en bestandsformaat, waardoor het interne communicatieplatform van de haventerminal flexibel en schaalbaar moet zijn. Dat zijn eisen waar Montova aan voldoet. Het eigen communicatiesysteem van MPET hoeft niet langer geïntegreerd worden in de IT-infrastructuur van de verschillende partners, wat heel wat geld en werkuren uitspaart. Daarnaast koppelt Montova naadloos met de interne MPET-communicatiesystemen zoals hun Terminal Operating System.

Brexit

ECS werd op zijn beurt met dezelfde problematieken geconfronteerd. Omdat de Zeebrugse firma gespecialiseerd is in transport naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland, was de uitrol van de Brexit-maatregelen een bijkomende uitdaging. Montova implementeerde haar integratiesysteem, wat een snel, efficiënt en betrouwbaar communicatieplatform en douane-integratie opleverde. Er werd overgestapt van een door ECS beheerde B2B-integratie naar een geïntegreerde service met een beter inschatbare kostprijs. Daarin werd ook het contact met klanten en havens, uitvoeraangiftes en een directe communicatie-integratie met klanten geïmplementeerd.

Over Montova

Montova is een cloudintegratieplatform dat in 2004 werd ontwikkeld door het Zaventems IT-bedrijf Brain². Sinds 2019 is het een onafhankelijk bedrijf dat interne en externe bedrijfscommunicatie centraliseert en integreert, ongeacht bestandsformaten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Moore haalt Meekers

WEMMEL/ZEMST/HERENT/BRUSSEL - Moore Belgium, speler in het marktsegment van kmo’s en mid-marketbedrijven voor Accountancy, Audit, Corporate Finance, Business Analytics, Business… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer