Nieuws Vlaams Brabant Terugbetaling crowdfunders Newsmonkey is doekje voor het bloeden

Terugbetaling crowdfunders Newsmonkey is doekje voor het bloeden

Terugbetaling crowdfunders Newsmonkey is doekje voor het bloeden

newsmonkey“Alle terugbetalingen zijn in gang gezet.” Met deze droge mededeling van crowdfundingplatform MyMicroInvest komt voorlopig een einde aan de trieste saga van het crowdfundingverhaal rond Newsmonkey, het kleinere mediabedrijf uit Relegem (Asse). De beleggers moesten niet alleen lang wachten op hun geld. Ze maken ook nog eens verlies. Wie gelooft na deze affaire nog in crowdfunding?

De kleine investeerders die via crowdfunding belegd hadden in nieuwssite Newsmonkey en die ruim drie maanden nadat ze verplicht werden om te verkopen nog steeds niet terugbetaald waren, zullen “eerstdaags” hun geld ontvangen. Dat meldde het crowdfundingplatform MyMicroInvest woensdag in een bericht aan die crowdfunders: “Alle terugbetalingen zijn in gang gezet”. Newsmonkey maakte het geld voor de beleggers in juli over aan MyMicroInvest.

MyMicroInvest is een van de grootste crowdfundingplatformen van België. Het dossier-Newsmonkey was een van de eerste die werden afgesloten, maar met een bittere nasmaak. Behalve het feit dat de crowdfunders zo lang moesten wachten op hun geld, maken ze ook verlies. Het bod van 11 euro dat de 1.500 investeerders ontvingen, ligt dan wel hoger dan hun initiële investering van 10 euro per aandeel maar door de kosten die MyMicroInvest aanrekent (12 procent), lijden de crowdfunders verlies.

Als reden voor het uitblijven van de terugbetaling schuift MyMicroInvest de zwarte piet door naar Wouter Verschelden, vertegenwoordiger van News Invest, de koper van de aandelen. “Hoewel we nog in onderhandeling waren met News Invest om een betere uitkomst voor de crowd te verkrijgen, besloten zij eenzijdig het geld in juli over te maken om zo de aandelen van de crowd in bezit te kunnen krijgen. Hiermee werd een alternatieve uitkomst bemoeilijkt.”

MyMicroInvest overwoog een rechtszaak aan te spannen om de rechtsgeldigheid van de aandelenoverdracht na te gaan. “Door een rechtszaak zou de crowd zou nog veel langer moeten wachten op hun geld. We zijn overtuigd dat het in het belang is van de crowd om de betaling niet langer uit te stellen. Daarom hebben we beslist om door te gaan met het afhandelen van de transactie en ontvangt de crowd eerstdaags het geld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.